ELAZIĞ’DA ÇATI YANGINI ELAZIĞ’DA ÇATI YANGINI

Türkiye’de en büyük açıklardan bir tanesinin  otomobil sektörü olduğunu belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Bu anlamda Türkiye’de TOGG markasının yaratılması, üretilmesi, yaygınlaştırılması ve yurttaşlarımızın hizmetine sunulması  başarılı bir çalışmadır. Bu anlamda kutluyorum” dedi.
Türkiye’nin ilk yerli ve milli aracı olan TOGG, seri ülke genelinde birçok vatandaş tarafından büyük ilgi ile karşılaşıyor. TOGG’a binerek incelemelerde bulunan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,  aracın son derece konforlu ve lüks olduğunu söyledi. Doğru ve başarılı bir iş olduğunun altını çizen Milletvekili Erol, doğru ve başarılı olan bir işi de takdir etmek gerektiğini ifade etti.

7E58E0Cc F78F 4Bf5 Adb9 Ce9Badf13927
Böyle yerli arabaların Türkiye’de üretilmesi ve özel sektörün katkı vermesinin önemli olduğunu vurgulayan Erol,  “Türkiye’de bütçedeki en büyük açıklardan bir tanesi otomobil sektörüdür. Yedek parçasıyla üretimiyle önemli. Hem de otomobil sektörünün yarattığı istihdam alanı da önemli. Sonuç itibariyle Türkiye markasını, değerini oluşturan bir aracın üretimi hem ekonomimiz açısından önemli. Araçları yedek parçasının temini, servislerinin yapılması, yeni istihdam alanlarının oluşturulması açısından önemli. Doğru ve başarılı bir iş. Doğru ve başarılı olan bir işi takdir etmek lazım. Daha çok teşvik etmek lazım. Seri üretime geçerek taleplerin çözülmesi lazım. Zamanla doğal olarak üretici firmalar bununda planlamasını mutlaka yapmışlardır. Sonuçta ticari bir işletme. Ne kadar çok üretim olursa o kadar çok istihdam alanı olacak. Ne kadar çok üretim olursa o kadar ticari bir girdisi olacak. Bu anlamda başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.
 Aracı inceleyen Erol, “Arabayı da  inceledim, son derece konforlu ve lüks. Belki yurt dışından gelen birçok aracın standartlarından daha yüksek özelliklere sahip. Türkiye’de kendi öz kaynaklarımız, her ne kadar birçok parçası montaj da olsa, bu olabilir ve doğaldır. Dünyanın birçok yerinde araçların hiçbiri yüzde 100’ü kendi ürettikleri parçalarla yapılmıyor. Dünyanın her tarafından parçalar üretilerek toplandı. Otomobil sektörünün bir sistem ve düzeni var. Bu anlamda Türkiye’de TOGG markasının yaratılması, üretilmesi, yaygınlaştırılması ve yurttaşlarımızın hizmetine sunulması  başarılı bir çalışmadır. Bu anlamda kutluyorum” dedi.

Editör: İzzet TUMAY