Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, Türkiye’de büyük afet ve felaketlerin yaşandığı 27. Dönem Milletvekilliği döneminde ortaya koyduğu siyaset anlayışıyla Elazığlıların adeta gönlüne girmişti. Erol, yeniden Milletvekili seçilmesinin ardından bu dönemde de yaptığı çalışmalarla takdir topluyor.

AK PARTİ'DEN GREVDEKİ İŞÇİLERE DESTEK AK PARTİ'DEN GREVDEKİ İŞÇİLERE DESTEK

41 yıl aranın ardından CHP’den bir isme yetki veren Elazığlılar bunun pişmanlığını bir an bile yaşamadı. Pandemi, deprem gibi ağır felaketlerle yüzleşen Elazığ’da Gürsel Erol, hem soru önergeleriyle hem TBMM’de yaptığı konuşmalarla, sokak sokak gezerek dokunduğu ve sorunlarını dinleyerek çözüm ürettiği Elazığlı hemşehrileriyle şehirde bir siyasi hikaye oluşturdu. Kentte 7’den 70’e herksin her kesimin sevdiği, desteklediği ve oy vermese bile saygı duyduğu Erol, bu çalışmalarının karşılığını rekor bir oyla yeninden yetki alarak aldı. Milletvekili Erol, 28. Dönemde Elazığ özelinde elde ettiği deneyim, birikim ve gönül bağıyla 28. Döneme damgasını vuran vekillerden biri oldu. Erol’un bu dönem şimdiye kadar yaptığı çalışmalar takdir toplasa da bunun aslında muhteşem bir filmin fragmanı olduğu asıl filmin kısa bir süre sonra başlayacağı biliniyor.
PARTİDEKİ YOĞUN TEMPO ÇALIŞMALARA ENGEL OLMADI
Erol, yeniden mazbatasını almasının hemen ardından CHP’deki kurultay nedeniyle zamanının çoğunu bu konuya ayırmak zorunda kaldı. Milletvekili Erol, siyasi deneyimi ve tecrübesiyle belki de tarihin en önemli CHP kurultaylarından birini başarıyla yönetti. 4-5 Kasım tarihinde gerçekleştirilen 38'inci CHP Kurultayında salonu düzenleme ve salonu yönetme yetkisi Erol’e verildi ve bu görev tarihi bir başarıyla yerine getirildi. Milletvekili Erol, bu yoğunluğa rağmen Elazığ’ı ihmal etmeyerek hem Meclis konuşmalarıyla hem soru önergeleriyle hem de şehir ziyaretleriyle çalışmalarını sürdürdü. Bu önemli görevi yerine getiren, ulusal ve yerel basında en çok konuşulan isimlerden biri olan Erol, Elazığ’ı hakkıyla teslim eden bir siyasetçi olarak tarihe geçti.

EROL SORU ÖNERGELERİYLE HEM ELAZIĞ’IN HEM DE TÜRKİYE’NİN SESİ OLDU

Milletvekili Erol’un Meclis’e verdiği soru önergelerinin ne kadar önemli olduğu Erzincan’ın İliç ilçesinde yaşayan felaketle bir kez daha ortaya çıkmıştı. Bölge Milletvekili olmanın sorumluluğuyla hareket eden Erol, 27. Dönem Milletvekilliği zamanında bölgeye giderek incelemeler yapmış, sorunları tespit ederek bunları Meclis gündemine taşımıştı ancak alınmayan önlemler faciayı da beraberinde getirmişti. Erol, 28. Döneme de hızlı bir başlangıç yaparak şimdiden TBMM’ye onlarca soru önergesi verdi. İşte onlardan bazıları:
1- Gürsel Erol, maden ocakları ve sahalarının incelenmesi konuları ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu.
2- Gürsel Erol Elazığ İl Genel Meclisi'nin 2021 Yılının Şubat Ayı'nda yaptığı toplantıda Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne lojman yapımı için devredilen arsalarla ilgili soru önergesi verdi.
3- Gürsel Erol, bir türlü turizme kazandırılamayan Elazığ'ın doğa harikası kanyonlarıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) soru önergesi verdi.
4- Gürsel Erol, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği önergede, Maden Camii Kebir ve minaresinin restorasyon ile ilgili sorunlara değindi.
5- Gürsel Erol, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği önergede, Elazığ'da da yaşayan engelli vatandaşların yaşadığı sorunlara değindi.
6- Gürsel Erol, Elazığ'ın yıllardır çözülemeyen bir diğer sorunu olan Uluova Sulama Projesiyle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi verdi.
7- Gürsel Erol, Elazığ'ın yıllardır çözülemeyen sorunlarından biri olan Kuzova Sulama Projesiyle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi verdi…
8- Gürsel Erol, Elazığ'ın merkezinde bulunan Çimento Fabrikasıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi verdi.
9- Gürsel Erol Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın yanıtlaması istemiyle çiftçilerin sorunlarıyla ilgili soru önergesi sundu.
10- Erol, TBMM'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ın yanıtlaması için Elazığ'daki işsizlik sorununu ile ilişkin soru önergesi verdi.
11- Erol, kanser hastalarının adeta sesi olarak çok önem taşıyan akıllı ilaç sorununu Meclis'e taşıdı.
12- Milletvekili Erol, Lösemi hastalarının sesi olarak önemli bir konuyu Meclis’e taşıdı. Erol, Türkiye gündemini sarsan “sahte Lösemi ilacı” konusuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması talebiyle TBMM’ye 8 soruluk önerge verdi.
13- Gürsel Erol, Elazığ’da doğalgaz bulunmayan ilçeleri, bu doğrultuda yapılan çalışmaları, doğalgaz bulunmayan ilçelerde vatandaşlara yakacak yardımı verilip verilmeyeceğini, Türkiye ve Elazığ’daki doğalgaz altyapı çalışmalarını, bu doğrultuda ayrılan bütçe ve harcanan parayı TBMM’ye verdiği soru önergesi aracılığıyla Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a sordu. 
 

KANUN TEKLİFİ

1- Erol, Gülhane Askeri Tıp Akademisinin Yeniden Kurulması ve Sağlık Bakanlığı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesine Devredilmiş Olan Askeri Kurum ve Kuruluşların Milli Savunma Bakanlığı ile Gülhane Askeri Tıp Akademisine Devredilmesi için kanun teklifi verdi.
 
ELAZIĞ EROL’A GÜVENİYOR

Yerel seçim çalışmalarının hızla yürütüldüğü bu günlerde Milletvekili Erol, Meclis çalışmalarını da ihmal etmiyor. Meclis’in kapanmasına kadar ki süreci fırsata çevirmek için büyük bir gayret ortaya koyan Erol, Meclis’in tatile girmesiyle birlikte Elazığ’a gelecek ve seçim çalışmalarına ağırlık verecek. Vatandaşlar 26 Şubat Pazartesi günü Elazığ’a gelmesi beklenen Erol’un asıl seçim kampanyasına start vermesini heyecanla bekliyor. Erol’un Elazığ’a gelmesiyle birlikte geçtiğimiz gün adeta miting havasında yapılan aday tanıtım toplantısının bile gölgede kalacağı, istenilen ve beklenilen temponun sergilendiği, bir atmosfer oluşması bekleniyor.

Editör: İzzet TUMAY