AÇIKKAPI’DAN ELAZIĞ YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI'NA DAVET AÇIKKAPI’DAN ELAZIĞ YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI'NA DAVET

İzzet TUMAY- Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi esnaf kara kara düşünüyor. Özellikle giyimci ve gıda sektöründe faaliyet gösteren esnafları satışlarda ki düşüşün, bayramı kendilerine zehir edeceğini, vatandaşların bayramlık ve diğer alışverişlerini yerel esnaftan yapmaları gerektiğini ifade ettiler.

Gazeteniz TURAN’a özel açıklamalarda bulunan Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat ULAŞ, ‘’Vatandaşlarımız bayramlık giyecek ve diğer alışverişlerini büyük AVM’lerde bulunan ulusal marka giyim, zincir market, büyük işletmelerde yapacaklarına kendi canımızdan kendi kanımızdan olan yerel esnafından yaparak esnaflarımızın da bayram yapmasını sağlayabilirler’’ dedi.

‘’ESNAFLARIMIZ ÇOK ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR’’

Esnafın zor zamanlar geçirdiğini ifade eden Başkan ULAŞ, sözlerine şöyle devam etti; “Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Vatandaşlarımız bayram alışverişine başladılar. Ben vatandaşlarımdan tek isteğim kendi canından kendi kanından olan yerel esnafına sahip çıkmasıdır. Çünkü yerel esnafından alışveriş yaparsa ilimizin parası yeniden ilimizde kalması demektir. İlimizde gün geçtikçe çoğalan ulusal marketler mahalle içlerine kadar girdiler, keza aynı şekilde ulusal marka giyim mağazaları her yerde mantar gibi çoğalıyor.

BİRÇOK ESNAF İŞYERİNE KİLİT VURDU

Çünkü marketler bir sektörümüzü etkilemiyor, 60’dan fazla mesleği etkiliyor, bu marketler nedeniyle birçok esnafımız dükkanına kilit vurdu. Birçok esnafımızda vurma noktasına geldi. Bu ulusal market ve ulusal marka giyim mağazalarının çoğalması sorununa çözüm olarak halkımızın yerel esnafımızda alış veriş yaparak yerel esnafımızın kalkınması ile ulusal marketlerin çoğalmasına engel olarak çözüm bulmuş oluruz.

ESNAFIN UMUDU BAYRAM ALIŞVERİŞLERİ

Esnaflarımız bayram nedeniyle biraz da olsa umutlu. Esnaflarımız, bayram gelsin de işlerimiz açılsın diye bekliyor. Vatandaşlarımız giyim işini küçük işletmelerimizden de yapsınlar ve görecekler ki fiyat konusunda bir farklılık olmadığını anlayacaklar. Vatandaşlarımız, bayram şekerini, kolonyasını ve tüm ihtiyaçlarını mahalle bakkalımızdan yaparak esnaflarımızı sevindirsin ve onlara bayram sevinci yaşatsın. Vatandaşlarımız hangi işletmemize girerse girsin isteğini ürünü rahatlıkla bulabilir ve ürünün fiyatları da ulusal firmalardan daha uygundur. Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı olarak ilimizde faaliyette bulunan yerel esnafımızın ve Elazığ'ın kalkınması için bu bayramda ve bayramdan sonra da alışverişimizi yerel esnaftan yapmanızı istiyoruz ve diliyoruz çünkü; İyi günümüzde, düğünümüzde ve cenazemizde bizimle olan, kimi zaman evimizin anahtarını hatta çocuğumuzu 'biraz burada oyalansın' diye emanet ettiğimiz ve üzerimde param yok sonra versem olur mu? diyebileceğimiz esnafımıza sahip çıkalım. Bizler her zaman esnaflarımızın yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Başlattığımız kampanyayla vatandaşlarımız duyarlılık göstererek yerel esnafımıza sahip çıkacağına inancımız tamdır. Bu konuda duyarlılık gösteren kardeşlerime teşekkür ediyorum.’’ Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi