Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Elazığ Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI’nı eleştirmemekle suçlarken, Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel EROL ise “Sen yetkini kullan” diyerek, Semih IŞIKVER’e tepki gösterdi…

MEVLANA CAMİSİ’NİN CEMAATİ ŞİKÂYETÇİ! MEVLANA CAMİSİ’NİN CEMAATİ ŞİKÂYETÇİ!

MUHALEFET BİRBİRİNE DÜŞTÜ!

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi muhalefet parti Milletvekilleri birbirlerini suçlamaya başladı. MHP ve CHP Milletvekilleri yerel TV Kanallarında yaptıkları açıklamalarla, birbirlerini muhalefet yapmamakla suçladılar.

İlk suçlama MHP Milletvekili Semih IŞIKVER’den geldi. Kanal Fırat’ta yayınlanan Son Baskı program adlı programa katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER, CHP yöneticilerinin şehrin sorunlarına duyarsız kaldığını ifade etti.

2345

SEMİH IŞIKVER; “CHP NEREDE?”

CHP’nin şehirle ilgisi alakası olmayan her şeyi eleştirdiğini ancak Elazığ’ın problemlerine göz yumduğunu ifade eden Semih IŞIKVER, “CHP nerede? CHP Yönetimi Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI’nı ve belediyeyi neden eleştirmiyor?” diye konuştu.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI’nın Villakent projesini eleştiren Milletvekili Semih IŞIKVER, “Şimdi 500 tane villa yapıyorlar. Bugün niye yapıyorlar villa kenti? Amaç ne? Yani 600 dönüm arsayı parselleyip satsanız aşağı yukarı 1 Milyar ile 1,5 Milyar TL arasında Belediyeye gelir elde edilirdi. Şimdi ne yapıyor? 600 Milyon TL’yi EBUAŞ’a, 600 Milyon TL’yi Elazığ Belediyesi’ne. Yani 1 Milyar 200 Milyon TL kar hedefleyerek villa kent yapılıyor. Aynı parayı arsa satarak kazanacağın bir yerde sen risk alıyorsun, 500 tane villa yapıyorsun. Açık net söylüyorum; 1 kuruş kar etmez. Ben hayatımı 20 sene bu işten kazanan biri olarak söylüyorum.” Dedi.

Açıklamalarının devamında Villakent projesinin zarar ettiğini iddia eden Milletvekili Semih IŞIKVER, “Villa kentin bir diğer boyutu daha var. Demek ki belediye yönetimi hikâyeyi doğru okuyamamış. 500 tane villa yapacaklar ve korkunç zarar edecekler. Bunun haricinde diyor ki villada zemin iyileştirmesi var. Bizim arkadaşlarımız gittiler projeyi istediler, 6 aydır Elazığ Belediyesi MHP belediye meclis grubuna projeyi veremiyor. Neden? Çünkü projeye uygun yapmamışlar. Bugün protokole bakıyorsun, yerden ısıtmalı kalorifer var, petek koyuyorsun. Yani tuz kokmuş. Bu iddialarla ilgili de belediye başkanımızın veyahut başka bir arkadaşımızın itirazı varsa buyursun bağlansın. Bugün Elazığ Belediyesi villa kente çökmüştür.” dedi.

34354 T R Y

GÜRSEL EROL; ‘’YETKİNİ KULLAN VE KONUYU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞI!’’

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, katıldığı televizyon programında MHP Milletvekili Semih IŞIKVER’e cevap verdi. Milletvekili Gürsel EROL, CHP olarak yerel seçim çalışmalarını sahada iyi bir performansla sürdürdüklerini, Elazığ'ın problemlerine ve taleplerine yönelik projeler hazırladıklarını vurguladı.

CHP Milletvekili Gürsel EROL, MHP Milletvekili Semih IŞIKVER’in ‘CHP Elazığ’ın sorunlarına neden gündeme getirmiyor, Elazığ Belediyesini ve Başkan Şerifoğulları’nı neden eleştirmiyor? Villa kent projesindeki sorunları neden gündeme getirmiyor?’ eleştirisine de karşılık verdi.

Milletvekili Gürsel EROL açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ben bu konularla ilgili İçişleri Bakanlığına ve Çevre Şehircilik Bakanlarına soru önergeleri verdim. Bunu da bilerek verdim. Niye? Semih Bey sen bir milletvekilisin. Sana göre bir uygunsuzluk, usulsüzlük, aykırı bir uygulama varsa, belediyenin orada bir hatası varsa burada yetkini kullanacaksın. Nedir yetkin? Soru önergesi vereceksin. Şimdi ben soruyorum; benim dışımda Elazığ’ın sorunlarıyla ilgili çıkıp da konuşan var mı? Yok: Benim dışımda Elazığ’ın sorunlarıyla ilgili soru önergesi veren var mı? Yok. Benim dışımda, Elazığ’ın sorunlarını meclis kürsüsünden gündeme getiren var mı? Yok. Ama Elazığ’a geliyorum, Belediye Başkanını niye eleştirmiyorsun? Diyorlar. Ben belediye başkanını eleştiren bir siyaset yapmıyorum ki. Her partinin belediyecilikle ilgili politikaları ve uygulamaları farklıdır. Ben kendimi anlatıyorum. Bizim adayımızı, hedeflerimizi, projelerimizi anlatıyorum. Bu bir milletvekili seçimi değil. Yerel Seçim. Yerel seçimde ne yapacaksınız, rakibinizi kötülemek değil, o yetkiyi nasıl kullanılacağına yönelik toplumu aydınlatmaktır. Ben şimdi Şahin beye desem ki yoksulluk, hırsızlık yaptın. Var mı elinde belge? Ben buradan sesleniyorum; Bununla ilgili bir belge varsa getirin bana hemen Savcılığa suç duyurusunda bulunayım, hem de ilgili bakanlığa soru önergesi vereyim. İyisiyle kötüsüyle siz birbirinizi daha iyi tanıyorsunuz. Siz birlikteydiniz. Benim sizinle bir hesabım kitabım yok. Bu tartışmaların içine kimse bizi çekmesin. Kimse bizi suçlamasın.”

Editör: İzzet TUMAY