İzzet TUMAY - Gazeteniz TURAN’a konuşan Muhtar Sami ESKİCİ, Muratçık’ta Kuzova Sulama Projesi’nin meydana getirdiği aksaklıklardan ötürü bağ ve bahçe ve arım arazilerinin su altında kaldığını, köy evlerinin ise yıkılma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi...

‘’EVLERİMİZ VE BİZLER TEHLİKE ALTINDAYIZ!’’ 

Elazığ Merkez Aşvan (Muratçık) Köyü Muhtarı Sami ESKİCİ, köylerinin vahşi sulama nedeniyle su baskınlarına maruz kaldığını, bu nedenle evlerin çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek; ‘’Bilindiği üzere köyümüz Kuzova Sulama Projesi’nin terfi istasyonunun hemen yanı başında yani birinci etabında yer alıyor.

ÖZEL AŞVANI SU BASTI

DÜĞÜN MASRAFLARI ‘BEL’ BÜKÜYOR! DÜĞÜN MASRAFLARI ‘BEL’ BÜKÜYOR!

Köyümüz şu anda Kuzova Sulama Sistemi’nde meydan gelen aksiliklerden dolayı arazilerimiz, evlerimiz ve bahçelerimizden su çıkıyor. Bu sulardan dolayı maalesef özellikle evlerimiz büyük tehlike altında. Köy olarak vatandaşlarımızın evleri su altığı için herhangi bir deprem olması halinde ciddi bir yıkım yaşanması kaçınılmaz.

ÖZEL AŞVANI SU BASTI8

Köylüler olarak hepimiz ciddi bir tehlike altındayız ve TURAN Gazetesi aracılığıyla yetkililere sesleniyorum.’’ Diye konuştu.
Köyün büyük bölümünde yerden su çıktığını, kaynak suyu gibi yerden çıkan suların ekili, biçili arazi ve bahçeleri tehdit eder hale geldiğini belirten Muhtar Sami ESKİCİ, başta Elazığ Valiliği olmak üzere Devlet Su İşleri ve ilgili kurumlardan bu soruna çözüm bulmaları için çağrıda bulundu… 

Editör: Haber Merkezi