ELAZIĞ’DA MEZAR TAŞLARI KIRILDI ELAZIĞ’DA MEZAR TAŞLARI KIRILDI

Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’nun çimento fiyatlarındaki artış nedeniyle aldıkları boykot kararı uygulanmaya başladı. Elazığ’da kısa adı ELMÜTDER olan Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve İMKON Yönetim Kurulu Üyesi Av. Osman AVCIL eyleme destek verdiklerini ve Elazığ’da bu eyleme hemen hemen tüm müteahhitlerin destek olduğunu söyledi…
FİYAT ARTIŞLARI MÜTEAHHİTLERLE ALAKALI DEĞİL
Gazetemize 9 Eylül’de başlayan ve 24 Eylül’de sona erdirilmesi planlanan inşaatları durdurma kararı ile ilgili açıklamada bulunan ELMÜTDER Başkanı Osman AVCIL, inşaat sektörünün günümüzdeki süreçlerde ekonominin lokomotif sektörü olduğunu ifade ederek çimento sektöründeki fahiş fiyatlardan doğan olumsuzlukları dile getirdi.
AVCIL şunları söyledi; “Boykot çağrımız Türkiye’de büyük ses getirdi. Bu çağrımıza Elazığ’dan da hemen hemen bütün müteahhitler olumlu yanıt verdi. Ancak bu boykota katılım kişisel tercihtir. İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi durumunda. Ancak inşaat malzemelerindeki özellikle demir, çimento gibi en önemli malzemelerdeki büyük fiyat artışı biz müteahhitleri çok olumsuz etkilemektedir. Bu durum konut fiyatlarında da büyük artışlara neden olmaktadır. Biz bir farkındalık oluşturup, dik bir duruş sergilemek ve müteahhitler olarak kendimizi ifade etmek için bu eylemi gerçekleştiriyoruz. Çünkü artan konut fiyatlarını müteahhit kaynaklı olduğunu düşünüyor vatandaşlar. Halbuki müteahhit ev ucuz olduğu zaman daha çok satış yapıp daha çok kazanır. Yapılan fiyat artışları müteahhitlerle alakalı değildir.”
 

Editör: Haber Merkezi