Elazığ’ın Keban İlçesi Nimri Köyü’nde, kökleri yüzyıllar öncesine dayanan ve Türkiye’de genel olarak “Kulluk” olarak adlandırılan tarihî anıtsal yapıların kültürel mirasına sahip çıkmak için gerçekleştirilen ve Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı, T.Ü. Güz. San. Fak. Heykel Bölüm Başkanlığı, Ayvalık Karagöz Sanat Evi ve Nimri Köyü Muhtarlığı iş birliğinde düzenlenen “Nimri Kullukları Çağdaş Plastik Yorumlar Proje Yarışması 2022 Başarı Ödülleri” sahiplerini bulurken, Nimri Köyü’ne kalıcı olarak kazandırılan yapıtların açılışı da gerçekleştirildi.

08-HABER- 01-FOTO-1

JÜRİ ÇEVRİM İÇİ BELİRLEDİ…

ELAZIĞSPOR'A BİR DESTEK MESAJI DA OKTAY KAYNARCA'DAN ELAZIĞSPOR'A BİR DESTEK MESAJI DA OKTAY KAYNARCA'DAN

Daha önce çevrim içi olarak gerçekleştirilen Yarışma Jürisi toplantısına Prof. Dr. Neslihan PALA (Mimar Sinan GSÜ, GSF Heykel Böl. Öğr. Üyesi) Başkanlık yaparken, Prof. Rahmi ATALAY (Anadolu Üni, GSF Dekan Vekili, Heykel Bölüm Başkanı), Prof. Arzu ATIL (Dokuz Eylül Üni, GSF Heykel Bölüm Başkanı), Prof. Refa EMRALİ (Hacettepe Üni. GSF Heykel Bölümü Öğr. Üyesi) ve Doç. Ercan YILMAZ (Trakya Üni, GSF Heykel Bölüm Başkanı) Jüri Üyesi olarak yer aldılar.

FARKLI ÜNİVERSİTE’DEN 14 BAŞVURU YAPILDI

Türkiye’deki Üniversitelerde “Heykel” alanında Lisans, Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik aşamalarında öğrenim görmekte olan tüm öğrencilere açık olan yarışmaya 5 farklı üniversiteden 14 başvuru yapıldı. Yarışma jürisinin oy birliği ile aldığı karar doğrultusunda başvuru yapan projeler arasından 3 adet başarı ödülü ve 3 adet mansiyon ödülü seçildi…

08-HABER- 03-FOTO-3

BAŞARI VE MANSİYON ÖDÜLLERİ

Yarışmada Başarı Ödülü alan projelerin sahipleri; Niyazi Kerem BENGİ (Anadolu Üni. GSF Heykel Bölümü Lisans Öğrencisi), Seher ÖZCAN (Trakya Üni. Sos. Bil. Enstitüsü Heykel Ana sanat Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi ve Arş. Gör.) Tolga YURTÖZVERİ (Mimar Sinan GS Üni. GS Ens. Heykel Ana sanat Dalı Sanatta Yeterlik Öğrencisi). Mansiyon Ödülü’ne hak kazanan isimler ise 1. Mansiyon; Ozan DURSUN (Marmara Üni, GSF Heykel Böl. Lisans Öğrencisi), 2. Mansiyon; Erim CAAN (Anadolu Üni. GSF Heykel Böl. Lisans Öğrencisi) ve 3. Mansiyon; Yasemin Nilay SOYKAN (Trakya Üni. Sos. Bil. Ens. Heykel Anasanat Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi) olarak belirlendi.

NİMRİ’DE SERGİLENEN ESERLER VE ÖDÜL SUNUMU…

2022 Nimri Kullukları Çağdaş Plastik Yorumlar Proje Yarışması’nda ödül alan projeler 5-17 Temmuz 2022 tarihleri arasında Elazığ Keban Nimri Köyü’nde sergilenerek sanatseverlerin ilgisine sunuldu. Yarışmada Başarı Ödülü alan proje sahipleri yapıtlarını bu süre zarfında Nimri Köyü’nde, başvuru dosyalarında belirttikleri ve kendileri için tahsis edilmiş alanlarda sergilediler. Ödül Töreni, Nimri Köyü’ne kalıcı olarak kazandırılan yapıtların açılış töreni ile katılımcı ve ödül belgelerinin sunumu ise 17 Temmuz 2022 Pazar günü Nimri Köyü’nde yapıldı

Editör: Haber Merkezi