Ağın ilçesi Keban Baraj Gölü kıyısındaki alanlarda martı ölümleri yaşanıyor. Bir anda onlarca martının ölümü çevredeki vatandaşları tedirgin ederken, olaya ilişkin görüntüler Keban Fırat Kültür Sanat Arama Kurtarma Spor Kulübü Başkanı Fethi ORUÇ tarafından videoya alındı. Martı ölümlerinin İliç felaketinden sonra Keban Baraj Gölü’ne siyanür sızıntısı olmasından kaynaklandığını düşünen vatandaşlar konunun biran önce aydınlığa kavuşturulmasını istediler. 

Ağın İlçesi’nin Keban Baraj Gölü kıyısındaki alanlarda onlarca martının öldüğünü gören vatandaşlar tedirgin olmuş ve durumu yetkililere bildirmişlerdi. 

"ORMAN BENİM" KAMPANYASI BAŞLATILDI "ORMAN BENİM" KAMPANYASI BAŞLATILDI

Ağın’da yaşanan martı ölümlerinin ardından Tarım ve Orman İl Müdürlüğü harekete geçti. Bölgeye çok sayıda ekip gönderen müdürlük, martı ölümlerini araştırmaya başladı. 

MARTILARDAN SONRA BALIKLARDA ÖLMEYE BAŞLADI 

Ekiplerin bölgedeki incelemelerinde martıların yanı sıra çok sayıda balığın da öldüğü ve ölen balıkların martılarla birlikte kıyıya vurduğu öğrenildi. 

Ayrıca suyun karşı tarafında yer alan Çemişgezek ilçesinde de martı ölümlerinin yaşandığı görüldü. Çemişgezek Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü de sahaya çok sayıda ekip gönderdi. 

Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün ölen balık ve martılardan örnekler aldığı ve laboratuvar testleri yapıldığı öğrenilirken laboratuvar sonuçlarının ne yönde çıktığı merak konusu oldu. 

Ağın’da yaşayan vatandaşlar ilk kez böyle bir durumla karşılaşırken yaşanan balık ve martı ölümlerinden dolayı tedirgin olduklarını ifade ettiler. 

Editör: İzzet TUMAY