Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek ÖMÜRALİYEV, bir takım ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere Elazığ’a geldi.
Büyükelçi Kubanıçbek ÖMÜRALİYEV, Elazığ programı kapsamında Elazığ Valisi Dr. Ömer TORAMAN ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI’nı ziyaret ederek ikili görüşmelerde bulundu...

ELAZIĞ’DAN KIRGIZİSTAN’A ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Büyükelçi Kubanıçbek ÖMÜRALİYEV, daha sonra program kapsamında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen ‘Kırgızistan-Türkiye İş Fırsatları Toplantısı’na katıldı. Toplantıya Elazığ iş dünyasından ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı. Görüşmede taraflar Kırgızistan'da sanayi işletmelerinin açılması, ayrıca belirlenen hedeflere ulaşılması ve uygulanması amacıyla Türk iş insanlarından oluşan heyetin Kırgızistan'a yapacağı ziyaretin 2022 yılı Mart ayında  gerçekleştirilmesi benzeri konuları ele ele aldılar.
Kırgızistan’ı anlatan sinevizyon gösterisi ile başlayan toplantı, sunumlar ile devam etti. 

ÖMÜRALİYEV; “ELAZIĞ İLE EKONOMİK KÖPRÜ KURACAĞIZ’’
Elazığ’a ilk resmî ziyârfeti olduğunu dile getiren Kırgızistan Ankara Büyükelçisİ ÖMÜRALİYEV, ‘’Bizim dinimiz, dilimiz ve tarihimiz bir. Bizler Türk kardeşlerimizi her zaman benimsedik. Sizler Atayurt’ta kaldınız, bizler Anayurt’ta kaldık. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY ve biz geçen sene Kırgızistan’da toplantı yaptık. Orada Rıfat Bey ve başka iş adamları da katıldı. İnşallah biz yakın zamandan Kırgızistan ve Elazığ arasında bir ekonomik bir köprü kuracağız. Belediye başkanı ve vali ile de görüştüm. Burada Cengiz AYTMATOV Parkı var. Yakın zamanda bir heykel yapılır. Bu iki ülke arasında güzel bir dostluğumuz olur.’’ Diye konuştu…

ÖMÜRALİYEV’E AYTMATOV’UN ELAZIĞ ZİYARETİ ANLATILDI
Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek ÖMÜRALİYEV’in Elazığ ziyaretinde Manas Yayıncılık tarafından bir toplantı düzenlendi. Toplantıda dünyaca ünlü Kırgız Yazar Cengiz AYTMATOV’un 2017 yılında Elazığ’da onuruna Hazar Şiir Akşamları düzenlenmiş daha sonra ziyaretler kapsamında ayrıca Cumhuriyet Mahallesi’nde hazırlanan parkın açılışı yapılmıştı. AYTMATOV’un Elazığ Ziyareti yazarın Türkiye’ye hayatını kaybetmeden önceki son ziyareti olmuştu.

Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek ÖMÜRALİYEV’in Elazığ ziyaretinde düzenlenen toplantıda AYTMATOV’un Elazığ ziyareti ve yazar için hazırlanan anıtın açılış töreni hakkında bilgilendirilmelerde bulunuldu. Manas Yayıncılık Kurucusu Şener BULUT, Cengiz AYTMATOV’un Elazığ ziyaretini anlattı.

BULUT, AYTMATOV’un 2007 yılında açılışını gerçekleştirdiği parka yazarın hatıralarını yaşatmak adına İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Zakir AZİZOV’hazırladığı anıtın dikileceğini dile getirdi. Yapılacak açılış programı hakkında bilgi verdi.

MANAS’TAN TAKDİMLER VE AYTMATOV’UN ELAZIĞ BELGESELİ
Eğitimci Yazar Bedrettin KELEŞTİMUR Manas Yayıncılığın faaliyetlerini içeren dokümanı, Kent Konseyi Başkanı Rüstem Kadri SEPTİOĞLU ise, AYTMATOV adına Elazığ’da düzenlenen programın kataloğunu Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek ÖMÜRALİYEV’e takdim ettiler.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Zakir AZİZOV hazırladığı heykel hakkında bilgi verdi.

ELAZIĞ’DA ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASI: 1 YARALI ELAZIĞ’DA ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASI: 1 YARALI

Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek ÖMÜRALİYEV, AYTMATOV’un anıtı için emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantı AYTMATOV’un Elazığ ziyareti ile ilgili hazırlanan belgeselin izlenmesi ile son buldu.  

Editör: Haber Merkezi