2023 Yılı Haziran Ayı’nda yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimi’ne 1 yıldan daha kısa bir süre kalırken yapılan seçim anketleri ile kamuoyu yoklamalarının sayısı da hayli artış gösteriyor…

GEÇMİŞ OLSUN TOKAT... GEÇMİŞ OLSUN TOKAT...

01-FOTO-1-15
SON SEÇİMİ BİLEN ORC ARAŞTIRMA’NIN 5 İL’DE YAPTIĞI ANKET!..
Anket çalışmalarına hız veren son seçimi bilen ORC Araştırma; farklı 5 şehir Sivas, Zonguldak, Hatay, Elazığ ve Kahramanmaraş illerindeki vatandaşlara “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusunu yöneltti. 
2018 Yılındaki Genel Seçim Sonuçları ile bu ay 2022 Temmuz Ayı’nda gerçekleştirilen Son Anket Sonuçları kıyaslandığında AKP'nin yaşadığı büyük oy kaybı dikkat çekti.
ORC Araştırma Şirketi, Sivas, Zonguldak, Hatay, Elazığ ve Kahramanmaraş illerinde yaptığı Seçim Anketi’nin Sonuçlarını paylaştı. Ankete göre, 2018'de Hatay'da birinci olan AKP, 9.1 puan kaybederek ikinci sıraya geriledi.

EN FAZLA OY KAYBI KAHRAMANMARAŞ’TA!
ORC Araştırma Şirketi’nin, Sivas, Zonguldak, Hatay, Elazığ ve Kahramanmaraş illerinde yaptığı Seçim Anketi’nin Sonuçlarına bakıldığında bu 5 il arasında AKP’nin en fazla oy kaybı yaşadığı şehir Kahramanmaraş oldu. AKP, Kahramanmaraş’ta 2018 Yılındaki Genel Seçim Sonuçları’na göre yüzde 15.4 oranında kayba uğradı.
İktidar Partisi’nin bu 5 il arasında Kahramanmaraş’tan sonra en fazla oy kaybettiği il ise 15.2 ortalama ile Sivas oldu. Sivas’ı 12.9 oranındaki kayıpla Elazığ izlerken, Zonguldak 10.7 ortalamayla kayıpta 4. Sıra’yı alıyor. İlginç olan bir sonuç ise ORC Araştırma Anketi’ne göre, 2018'de Hatay'da birinci parti olan AKP, 9.1 puan kaybederek 5 şehir arasında en az oy kaybına uğradığı Hatay’da 1. Sıra’yı kaybetti ve ikinci sıraya geriledi…

İYİ PARTİ İLİMİZDE 2.’LİĞE YÜKSELİRKEN, CHP 3. SIRA’DA YER ALDI!
AKP'nin yüzde 54.6 oy alarak diğer partilere fark attığı ilimiz Elazığ'da birinci sıra yine değişmezken, AKP'nin yaşadığı oy kaybı dikkâtleri çekiyor. ORC Araştırma Şirketi’nin Anketi’ne göre AKP 2018 Seçimlerindeki oy oranını koruyamazken yüzde 12.9 oranındaki oy kaybıyla yüzde 41.7'ye geriledi.
CHP yüzde 10.7 olan Elazığ’daki oy oranını yüzde 15'e çıkarttı ancak İYİ Parti yüzde 9.8 artışla yüzde 17.5 oy oranına sahip oldu. Bu sonuçla İYİ Parti İlimizde ikinciliğe yükselirken, CHP Elazığ'da üçüncü parti oldu.

Editör: Haber Merkezi