ORKUN: ‘’ELAZIĞ’IN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İLİMİZ VEKILLERININ ÖNCELİĞİ OLMALI’’ 

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı (Enerji, Tabii Kaynaklar ve Madencilik Politikaları Başkanı) Cezmi ORKUN, ‘’Elazığ’ın ve ilçelerinin sorunlarının çözümü ilimiz vekillerinin öncelikli görevleri olmalıdır. Bu görevlerini yaparken de hem hemşerilerimize hem de sorunların çözümünde samimiyetleri yanında eşitlik anlayışı ilkesine sahip olmaları da zorunludur’’ dedi. 

‘’Beklentim ise ilimiz vekillerinin bir bütünlük içerisinde, birlikte bu sorunların çözümünü sağlamalarıdır. Ne yazık ki bunu beceremiyorlar’’ diyen Başkan ORKUN, şunları söyledi: ‘’Bunun nedeni bana göre Elazığ’ı değil, liderlerini temsil etmeleridir. Bu yazımı siyasi kimliğimden arı, bir hemşeriniz olarak ele aldım. Bakıyorum Elazığ ilimiz sorunları vekillerimiz tarafından değil, diğer illerin vekillerince dile getiriliyor.

YKS TERCİH DÖNEMİNDE GENÇLERE DESTEK YKS TERCİH DÖNEMİNDE GENÇLERE DESTEK

cezmii

Bu durum beni üzüyor, Elazığ’ı temsil eden vekilleri kahretmesi gerekmez mi? işte size bir örnek; Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan Maden’in etrafındaki Palu, Sivrice, Ergani ve Çermik ilçelerinde doğalgaz bulunurken, özellikle kış mevsiminde yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için ihtiyaç duyulan doğalgazın Maden ilçesine neden getirilmiyor (ki bu 4 ilçeye giden doğalgaz borularının Maden ilçesi sınırlarından geçmesine rağmen) diyerek Konuyu 17.Ekim.2023 günü Meclis gündemine taşıdı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na “Elazığ Maden ilçemizin doğalgaz altyapısı ne zaman kurulacaktır? İlçeye doğalgaz verilmesine ilişkin bir projeniz var mıdır?” sorularını içeren bir soru önergesi (EK-1) verdi. Bu soru önergesine bakan Bayraktar’ın 20.12.2023 günlü cevabi yazısında (EK2) özetle “iletim hattı (CNG dolum noktası) uzaklığı! ve nüfus azlığı gibi” bilimsel dayanaktan yoksun açıklamasını takiben “bir sonraki planlamada değerlendirileceği” ifadesini etmekle kendi söylediğini kendisi çürütüyor. Ne demeli bilemiyorum! Soruyorum sayın Bakan’a, doğalgaz hizmeti verilen kriterlerden olan nüfus Türkiye’nin neresinde dikkate alınmıştır. CNG dolum noktalarına uzaklık gibi bir gerekçe olabilir mi? eğer öyle ise uygun mesafeye bir dolum istasyonu kurmak çok mu zor? Mesela 53 km uzaklıktan bahsediyorsanız, Ergani ilçesi CNG dolum noktası kuşbakışı Maden ilçesine 15 km orayı neden baz almıyorsunuz? Amacınız şirketlerin menfaatini korumaksa ne fark eder Ergani’deki şirketin de sizlere yabancı olmadığını biliyoruz. Sivrice, Palu, Kovancılar ilçelerimize doğalgaz verilirken CNG dolum noktası kurmadınız mı? elbette kurdunuz. Kurmak zorundasınız yoksa 200 bar basınçlı gazın tevzi edilmesi mümkün olmaz. Niyetiniz bu ilçeye doğalgaz vermek ise Gerçekçi olmayan gizli amaçlarınızı böyle saçma sapan bahanelerin ardına saklamayınız. AK Parti Elazığ Milletvekili Sayın Ejder Açıkkapı'nın Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında Doğalgaz ile ilgili yönelttiği sorulara Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın verdiği cevaba atfen 4.Aralık.2023 günü sayın Açıkkapı, “İlimizde Karakoçan, Kovancılar, Palu, Sivrice, Yazıkonak’a doğal gaz hizmetini ulaştırdık. Yurtbaşı, Keban , Baskil’de doğal gaz olmayan bölgelere hizmetin ulaştırılması için çalışmaların sürdüğünü” söyledi. Kendisini bu konuda tebrik ederken, ekmeğini yediği, suyunu içtiği MADEN ilçesini gündeme dahi getirmemesini de kınıyorum. Eğer biraz vefa ve hizmet aşkına sahipseniz, başta her alanda mağdur edilen MADEN olmak üzere ilçelerimizin tamamına doğalgaz gelmesinin mücadelesini verirsiniz. Unutmayın ki bu mesele, en başta fakir-fukaranın sorunu olup çözümün talep edilmesidir.’

Editör: İzzet TUMAY