Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı hemşerimiz Cezmi ORKUN, yaptığı basın açıklamasında Maden İlçesi’nde doğal olmayan heyelan ve sonuçlarını değerlendirirken, işletmeci firmanın ilçeyi boşaltmak peşinde olduğunu, buna izin vermeyeceklerini söyledi.
Maden Hafriyat mağdurlarına 3 Yılda 1 tek konut yapılmadığını dile getiren ORKUN, Elazığ Depremi’ndeki yıkım ihalelerindeki usulsüzlük konusundaki soruşturma talebinin reddine gösterilen gerekçeye de üzüldüğünü ifâde etti.
Tüzel kişiliğe sahip Doğru Parti temsilcisi olması nedeniyle ülkenin herhangi bir yerinde, milletin ve devletin zararına olan her konuda ilgili kurumlardan bilgi talep etme ve gerektiğinde yargıya taşımada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak anayasal hakkını kullandığını, ilgili yörenin çocuğu olması dolayısıyla da yöre insanlarının hakkını ve çıkarlarını koruma görevini ve sorumluluğunu taşıdığını dile getirdi…
 

ANKARA 23. İDARE MAHKEMESİ’NE RET KARARININ İPTALİ İÇİN DAVA AÇTI
Dava konusu ettiği, AFAD raporları ile belgelendiği gibi Yıldızlar Holding firmasının sebep olduğu doğal olmayan heyelan sonucunda “I. Grup Korunması Gerekli Kültür Varlığı” olarak tescillenmiş köprünün yıkıldığını, Camiikebir Cami’nin ise 1150 sayılı karar ile riskli alan kapsamına alındığını hatırlatan Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi ORKUN, bu konuda, sorumlu firma hakkında ilgili ve yetkili kurumlarca yapılan ve veya yapılması düşünülen işlemler hakkındaki bilgi edinme talebine, valilikçe cevap verilmemesi üzerine bir üst kurula yaptığı itirazın da reddedildiğini, bu gelişme Ankara 23. İdare mahkemesine söz konusu ret kararının iptali için dava açtığını duyurdu…
 

“K. MARAŞ’TAN KAMYONLARLA GETİRİLECEK MADENLE, MADEN ÇÖP DEPOSU OLACAK!” 
Cezmi ORKUN; Geçmişinin birçok çevre ve insan sağlığını hiçe sayan faaliyetlerle dolu olduğunu ve mevcut iktidar tarafından korunup kollandığını iddia ettiği Yıldızlar Holding firmasının, K. Maraş ili Afşin ilçesi, Karaardıç mevkiindeki NESKO Maden Ticaret ve Sanayi A.Ş. (Yıldızlar SSS Holding şirketi) adına kayıtlı sahada yapmayı planladığı ocak projesine ilişkin Aralık 2021 tarihli tanıtım dosyası ile ÇED sürecini başlattığını ve söz konusu dosyada; Ocaktan çıkarılacak kurşun, çinko ve gümüş madenlerinin, kamyonlar ile Elazığ’ın Maden ilçesinde Yıldızlar SSS Holdingin sahibi olduğu zenginleştirme tesisine sevk edileceği bilgisinin yer aldığını anlattığı açıklamasının sonunda; “Buradan tarihe not düşüyorum. Bu firma, Maden ilçesini boşaltıp her yıl binlerce ton atık ürününü dökeceği alan için ilçeyi çöp deposu haline getirmek istiyor.’’ Dedi…
 

‘’ELAZIĞ’IN SİYASİLERİ NEDEN BU AYMAZLIĞA DUR DEMEZLER?’’
ORKUN, açıklamasını şu sözlere sürdürdü; “Ancak; bilinmeli ki, ilçemiz bu firmanın çöplüğü olmayacaktır. Bu ve olası konularda ilgili ve yetkili kurumları; bu şirketin ilçeye verdiği zararları (Tarihi köprü dahil) bu firmadan tazmin etmeye, ilçe belediyesine olan yaklaşık 8 milyon TL borcunu tahsil etmeye ve de Maden ilçesinin atık merkezi yapılmasını önleyici tedbirleri şimdiden almaya davet ediyor ve uyarıyorum. Bu konular da hem yöre insanı olarak, hem de Doğru Parti temsilcisi olarak her türlü yasal işlemlerin tarafımca yapılacağının da bilinmesini isterim.
Yıldızlar SSS Holding’e, ilçemizden elini çekmesini ve kendisine başka çöplük aramasını öneriyorum. İlimiz siyasileri bu aymazlığa neden dur demezler acaba? Siz söyleyin bu ve benzeri firmalar neden ve kimler tarafından korunuyor. Siz hemşerilerime verdiğim söz gereği, sizler adına tüm yasal hakları sonuna kadar kullanacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.”
 

BÖLGE YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ BÖLGE YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

HAFRİYAT MAĞDURLARINA KONUT VE ELAZIĞ’DAKİ YIKIM İHALELERİ…
Maden ilçesindeki hafriyat mağdurlarına 26 Nisan2019 tarihinden bugüne kadar tek bir konut yapılmadığı gibi henüz bu konuda ciddi bir adım dahi atılmadığını bildiren Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi ORKUN, açıklamasının son bölümünde Elazığ depremi sonrası yıkım ihalelerinde şaibeler olduğu kuşkusuyla Elazığ Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı soruşturma talebinin “Cezmi ORKUN’un soruşturmaya konu olan suçlar yönünden suçtan zarar gören sıfatının bulunmadığı anlaşılmakla itirazın usulden reddine” gibi bir gerekçe ile usulen reddedildiğini açıkladı ve böyle bir gerekçenin de kendini üzdüğünü kaydetti.

Editör: Haber Merkezi