ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YOK! ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YOK!

Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bazı fabrikaların üretim ve kapasite arttırma projelerini yavaşlattığı, işçi başvurularına cevap vermediği öğrenildi…  

EKONOMİK SIKINTILAR YATIRIMCILARI DA OLUMSUZ ETKİLİYOR…

Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar yatırımcıları da olumsuz etkiliyor.

Geçtiğimiz aylarda Döviz kurundaki dalgalanmaya bağlı olarak makine, teçhizat ve hammadde fiyatlarında yaşanan artışlar, fabrikaların çarklarına da yansıdı. Birçok fabrika üretim kapasitesini düşürürken, bazı fabrikaların kapasite artırma çalışmalarını yavaşlattığı hatta durdurduğu öne sürüldü. Bazı fabrikaların da ek üretim ve imalat tesislerini hedefledikleri tarihte açamadıkları öğrenildi.

ON BİNLERCE İŞ BAŞVURUSU HAVADA KALDI!

Birçok alanda olduğu gibi sanayi sektörünü olumsuz etkileyen ekonomik kriz, istihdamı da derinden yaraladı. Ekonomik problemler nedeniyle fabrikalarda işçi çıkarımı çok fazla olmasa da yeni personel alımının yok denecek kadar az olduğu bildirildi. Ekmek kapısı olarak OSB’deki fabrikalara akın eden vatandaşlar, eli boş olarak geri dönüyorlar. Alınan bilgiye göre, OSB’deki bir tekstil fabrikasına yaklaşık 40 bin iş başvurusu yapıldı. Ancak, bu fabrikanın başvurulara karşılık veremediği belirtildi.

HEDEFE ULAŞILACAK MI?

Elazığ Organize sanayi Bölgesi Başkanı Suat ÖZTÜRK, seçim döneminde yaptığı açıklamada Elazığ OSB’de bugün itibariyle 17 bin 500 civarında olan istihdam sayısının 2022 yılında 25 binin üzerine çıkacağını ifade etmişti. Bugünkü ekonomik ve mali tablolar göz önünde bulundurulduğunda belirlenen istihdam hedefinin ne ölçüde gerçekleşebileceği merak konusu. 

Editör: Haber Merkezi