Yaşam Otizm Vakfı ve Tüm Sağlık Sektörü Çalışanları Derneği tarafından “Otizim Farkındalık” etkinliği düzenlendi

ŞEN: BU ETKİNLİKTE İŞ BİRLİĞİ OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

“AKÇAKİRAZ’IN İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR!” “AKÇAKİRAZ’IN İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR!”

Programın açılış konuşmasını yapan Tüm Sağlık Sektörü Çalışanları Derneği Başkanı İlhan Şen, “Bugün burada bu amaca hizmet eden ve bu amaç için iş birliği yapan herkese huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum ve hepinizi sevgi ve selamla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

ALİMOĞLU: TÜM OTİZMLİ ÇOCUK VE BİREYLER İÇİN BİR ŞEYLER YAPABİLMENİN ONLARA IŞIK OLABİLMENİN HUZURUNU YAŞAMAKTAYIM

Aynı zamanda otizmli bir çocuk sahibi olan Yaşam Otizm Vakıf Başkanı Selma Alimoğlu, “Tam 7 yıl önce otizm farkındalık ayı olan Nisan ayında oğlum Ömer’in otizmli olduğunu öğrendiğimde bu durumu yaşayan her anne gibi yıkıldım. Neden ben diye sordum uzun süre. Bugün benim için bu sorunun cevabı anlam kazanmış oldu. Oğlum için ve diğer ilimizde yaşayan diğer tüm otizmli çocuk ve bireyler için bir şeyler yapabilmenin onlara ışık olabilmenin huzurunu yaşamaktayım. Otizm doğuştan gelen ancak yaşamın ilk 3 yılı içerisinde ortaya çıkan bir gelişimsel bozukluktur” şeklinde konuştu.

AYDIN: BİR ÇOCUĞUN ASLINDA GELİŞİMSEL BİR PROBLEMİNİN OLDUĞUNU İLERLEYEN AYLARDA GÖRÜYORSUNUZ

 Fırat Üniversitesi Yenidoğan Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın, “Çok ağlayan bir bebek düşünün. Anlamsız çok ağlıyor. Genelde bu bebeklerde hep gaz var olarak değerlendiriliyor. Sürekli farklı farklı gaz damlaları veriliyor, ağrı kesiciler veriliyor. Bu çocuklardaki gelişimsel problemler en erken altıncı ayda 1 yaşında, 18 aylıkken kendini göstermeye başlıyor. Yani sizin bebekken çok ağlamasını sadece gaza bağladığınız bir çocuğun aslında gelişimsel bir probleminin olduğunu ilerleyen aylarda görüyorsunuz” dedi.

BİLGİNOĞLU: SAYIN BAŞKANIMIZ ‘NE GEREKİYORSA YAPILSIN’ DEDİ

 Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “Gerçekten bu projenin Şahin başkanımıza iletilmesi anından sonraki en hızlı bir şekilde projenin hayata geçirilmesi için talimatlarını verdiler. Belediyemizde bir ortak proje olarak gördü. Sayın başkanımız ‘ne gerekiyorsa yapılsın’ dedi. Ve bizde o süreci takip ettik. Gerçekten hepinizin takip ettiği için çok da önemli projeler; kent meydanlarından fuar alanlarına kadar, yeni yaşam alanlarından yer altına kadar çok önemli ve yılların projesine de parmak basıp projelerini şu anda bitiren, devam eden sayın başkanımız hakikatten öyle projeleri de bu projelerin önünde, yanında hissederek bizlere talimat veriyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi