Tunceli'de kış turizmi açısından cazibe merkezi haline gelen Ovacık Kayak Merkezi, konforlu oteliyle kayak severlerin ilgisini çekiyor… 
Tunceli’nin Ovacık ilçesinde bulunan kayak merkezi, kristal kara sahip pistleri ve konforlu oteliyle çevre illerden kayak tutkunlarını ağırlıyor. Merkezde, her düzeyde kayakçıya hitap eden 1200 metre uzunluğunda pist bulunuyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce işletilen ve Öveçler (Kerdiz) köyü mevkisinde yer alan Ovacık Kayak Merkezi, kış aylarında cazibe merkezi haline dönüşüyor.
Her düzeyde kayakçıya hitap eden 1200 metre uzunluğunda pisti bulunan ve kristal kar kalitesiyle ziyaretçilerden talep gören merkezde, 100 kişi taşıma kapasiteli teleski, 1 kar ezme makinesi, 1 kar motoru ve 35 oda 70 yataklı konaklama tesisiyle hizmet veriliyor.

BASKİL ‘ÖLÜM’ YOLU! BASKİL ‘ÖLÜM’ YOLU!

ÇEVRE KENTLERDEN ÇOK SAYIDA ZİYARETÇİ GELİYOR… 

Tunceli’de son günlerde etkili olan yağışlarla kar kalınlığının 1,5 metreye ulaştığı merkez, şu sıralar sömestr tatili nedeniyle Elazığ, Bingöl, Malatya ve Diyarbakır gibi illerden kayak tutkunlarını misafir ediyor. Hafta içi ve hafta sonu tatillerinde merkezde yoğunluk oluşturan misafirler, Munzur Dağları'nın eşsiz güzelliği karşısında, çevresi meşe ormanıyla kaplı pistte kayak ve snowboard yapıyor, kızakla kayıyor.
 

Editör: İzzet TUMAY