PROF. DR. ORHAN KILIÇ, TÜBA-TESEP ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ!

FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE BİRİNCİSİ! FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE BİRİNCİSİ!

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen, TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TÜBA-TESEP (Bilimsel Telif Eser) Ödüllerini alacak isimler belli oldu. Ödül alacak isimlerin arasında ilimizde başarılı çalışmalara imza atan Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan KILIÇ da yer aldı. Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan KILIÇ’ın iki kitabı TÜBA 2022 TESEP Halil İnalcık Özel Ödülü'ne layık görüldü. Ödüle layık görülen kitaplar Mikrop, Salgın ve Toplum: İnsanlığın Ölümle İmtihanı ve 2 ciltten oluşan Osmanlı Taşrasının İdari Taksimatı ve Yöneticileri: Kuruluştan 19.Yüzyıla adlı eserler oldu.

Ödüller, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine teslim edilecek.

Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan KILIÇ, konuya ilişkin Gazeteniz TURAN’a değerlendirmelerde bulundu…

PROF. DR. ORHAN KILIÇ: ‘’İKİ KİTABIM AYNI ANDA ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ!’’

İki kitabının aynı anda ödül almasından dolayı mutluluğu dile getiren Prof. Dr. Orhan KILIÇ; ‘’Uzun yıllar emek vererek hazırladığım iki kitabımın, Türkiye'nin akademik bakımdan en önde gelen kuruluşu olan Türkiye Bilimler Akademisi tarafından taktir edilip ödüle layık görülmesi beni ziyadesiyle mutlu etti. İlimizin kıymetli yöneticilerinin duyarlılık gösterip bizzat tebrike gelmeleri ise benim için ayrı bir mutluluk vesilesi oldu. Ödülün Üniversitemize, ilimize ve bilim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.’’ Diye konuştu.

09- PROF. DR. ORHAN KILIÇ, TÜBA-TESEP ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ!  (3)

İL YÖNETİCİLERİ PROF. DR. ORHAN KILIÇ’I TEBRİK ETTİ…

Elazığ Valisi Ömer TORAMAN, Elazığ Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI ve Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, iki kitabı TÜBA 2022 TESEP Halil İnalcık Özel Ödülü'ne layık görülen Prof. Dr. Orhan KILIÇ’ı ziyaret etti.

 

Editör: Haber Merkezi