Fahiş fiyatlarla mücadele devam ediyor. Ramazan öncesi bazı markalar kampanyaya giderken bazı markalar da etiketleri değiştirip fiyatları yükseltti. Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala her ramazan öncesi ortaya çıkan fırsatçılar da yavaş yavaş fiyatları artırmaya başladı.
Artan döviz kurları ve yükselen enflasyon nedeniyle zaten ekonomik olarak zorda olan yurttaşlar özellikle gıda alanında yaşanan bu fiyat artışları nedeniyle ‘Ramazan fırsatçıları doğdu’ yorumları yapmaya başladı. Ocak ayında asgari ücret ve emekli maaş artışlarının ardından gıda etiketlerine zam gelmişti. Ramazan ayı öncesi gıda ürünlerinde ikinci bir zam furyası yaşanıyor. Bu hafta başı itibariyle toptancılarda bakliyat ve kahvaltılık ürünlerine yüzde 10 zam yapıldı. Toptancıların fiyat artışına perakendeciler de ayak uydurdu.

11-15

TÜRK TELEKOM ELAZIĞ’I MAĞDUR EDİYOR TÜRK TELEKOM ELAZIĞ’I MAĞDUR EDİYOR

RAMAZAN AYI ZAM AYI OLARAK GÖRÜLÜYOR!

Her Ramazan’ı zam ayına çevirmeye çalışan kimi marketler, bu yıl da fırsatı kaçırmadı. Marketler, yine fiyat artışlarını Ramazan öncesi yaptı. Bu yıl pek çok ürünün fiyatı, geçen yılın üstünde oldu. Ramazan’ın hemen öncesi ile geçen yıl aynı zamanlardaki ürün fiyatları karşılaştırıldığında, yapılan artışların büyüklüğü gözler önüne serildi. Enflasyon nedeniyle zor günler geçiren yurttaş, gelen zamlarla kara kara düşünmeye başladı.
Ramazan ayı fırsatçıları bu yıl erken başladı. Toptancılarda bakliyat ve kahvaltılık ürünlere bu hafta başında ortalama yüzde 15 zam yapıldı. Bu zam marketlere ise yüzde 20-25 olarak yansıdı. Önceki yıllarda da fiyatların düşeceğinin söylenmesine karşın, etiketlerin Ramazan’ın başlamasına günler kala değişmesi, ‘Bu Ramazan öncesinde de fırsatçılar harekete geçti’ yorumlarına yol açıyor. Özellikle yurttaşın en çok talep gösterdiği peynir, zeytin, hurma, bakliyat, yağ, et ve tavuk gibi ürünlerde fırsatçı zamların yaşandığı görülüyor.

-69

ET FİYATLARI UÇUŞA GEÇTİ!

Ramazan fırsatçıları haftalar öncesinden harekete geçti. Özellikle kıymanın kilosu 450’ye, kuşbaşı 470, bifteğin ise 550 TL'ye kadar çıktı. Satıcılar ramazan ayı içerisinde de et fiyatlarında artış bekliyor.

Editör: İzzet TUMAY