Elazığ’ın tarihî alışveriş merkezi Kapalı Çarşı’da Ramazan bereketi yaşanıyor. Temel gıda ürünlerinin satış merkezi olan Kapalı Çarşı’da Ramazan ayı öncesinde başlayan alışveriş hareketliliği, artış gösteren fiyatlara rağmen Ramazan ayı içerisinde de devam ediyor.

Vatandaşların iftar ve sahur hazırlığı için yaptığı alışverişler çarşı esnafını da memnun ediyor.

Çarşı’ya gelen vatandaşların özellikle yemeklerden sonra tüketilen tatlı ürünlerini tercih ettiği gözlenirken, her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da badem şekeri ile hurmaya ilgi olduğu öğrenildi.

KELEŞ’TEN PTT ZİYARETİ! KELEŞ’TEN PTT ZİYARETİ!

GEÇEN SENEYE GÖRE, HURMA DA YÜZDE 20  ZAMLI!
Esnaf Murat ÖZEN, Kapalı Çarşıda hurma fiyatlarının piyasaya göre daha uygun olduğunu belirterek, “Her şeyin fiyatı iki, üç katına çıkmasına rağmen hurmada sadece yüzde 20 oranında bir artış var. Hurma fiyatları 30 tl’den başlıyor 150 tl’ye kadar çıkıyor.” Dedi.

ZAMMA RAĞMEN BADEM ŞEKERİNE YOĞUN TALEP!
Kapalı Çarşı esnaflarından Erdal POLAT, gazeteniz TURAN’a yaptığı açıklamada, Ramazan ayında badem şekeri satışlarının arttığını söyledi. Badem şekeri üretimini daha da artırdıklarını söyleyen POLAT, Şeker şerbeti ve kavrulmuş bademin birleşiminden oluşan Badem şekerinin iftardan sonra bolca tüketildiğini belirtti. POLAT, ‘’İşlerimiz çok şükür çok iyi. Badem şekeri insanların vazgeçilmezi. Yoğun bir talep var.’’ Dedi.

Şeker ve bademe gelen zamlara rağmen, satışların çok iyi olduğunu söyleyen POLAT: ‘’Şeker ve badem fiyatlarında bu yıl artış oldu. Şekere ulaşımda sıkıntı yaşıyoruz ancak işimizi de devam ettiriyoruz. Şekere ve bademe zam geldiği için badem şekerine de zam geldi. Bu sene badem şekerinin kilosu 75-80 TL arasında. Fiyatlardaki artışa rağmen vatandaş bütçesine göre badem şekeri alıyor.’’ Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi