Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ mesajında;

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RADEV'LE GÖRÜŞTÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RADEV'LE GÖRÜŞTÜ

Engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer bireylerle eşit ölçüde kullanılması amacıyla Birleşmiş Milletler, 3 Aralık gününü “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul etmiştir.

Engellilik, sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç hissedilen toplumsal bir husustur.

Devletimiz, engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için gerekli çalışmaları yürütmektedir. Sosyal devlet anlayışı ile engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek, onların da toplumun birer parçası olduğunu, toplum hayatından eşit ve üretken birer birey olmaları için herkesin görevi olduğu unutmamalıdır.

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşam içindeki entegrasyonunu ve refah seviyelerini en üst düzeye çıkarmak hepimizin asli görevleri arasındadır. Fırat Üniversitesi olarak; biz de engelli öğrencilerimizin hak ettikleri konfora sahip olmaları için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu doğrultuda tüm akademik ve idari birimleriyle, engellilerin haklarına eşit ve tam erişimi için özgürleştiren bir üniversiteyiz.

Hiçbir engelin seçim olmadığını hatırlatıp, her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmamasını temenni ediyorum. Tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.

Editör: Haber Merkezi