Hazar Gölü çevresinde yaşanan kaçak yapılaşma nedeniyle birçok mağduriyetin oluştuğunu belirten ve çeşitli iddiâlarda bulunan Melih ARLI isimli vatandaş, “Gelenlerin yüzde 90’ı Elazığ dışından bu bölgeye geliyor ve bulundukları yerlere vatandaşın girmesine izin vermiyor. Bu da yetmezmiş gibi gelenler bu bölgeyi temiz tutmuyor. En vahimi ise Hazar Gölü’nü ve çevresini kirletiyor. Bu başlı başına büyük bir sorun, Elazığlı vatandaş bu bölgeyi kullanamıyor’’ diyerek yaşanan sorunları dile getirdi…

Ekran Görüntüsü 2024 06 11 091252

‘’SORUNU YETKİLİLERE DUYURDUK, CEVAP ALAMADIK!’’  

İddiâları ile ilgili Gazeteniz TURAN’a konuşan Melih ARLI şunları söyledi: “Biz burada Bungalov evler yaptık, girişimciyiz. Biz bir yıldır bir çalışma başlatmıştık. Bu sahil şeridinin açılması için yoğun çabalarımız oldu, resmî kurumlara dilekçe verdik. Çünkü bu bölge komple kapalı bir alan. Özellikle Plajköy civarında vatandaşların kullanması gereken bölgeye baraka, çadır, konteynırlar getirilip sahil şeridine kıyıya sıfır bir şekilde konulmuş.”

Meli̇h Arli

BASKİL ‘ÖLÜM’ YOLU! BASKİL ‘ÖLÜM’ YOLU!

“PİSLİKLER GÖLE AKIYOR”

 “Buraya gelenlerin, İl Özel İdaresi’nin baktığı bölgede bulunanların yüzde 90’ı Diyarbakırlılardan oluşuyor, bulundukları yerlere vatandaşın girmesine izin vermiyorlar. Bu da yetmemiş gibi bölgeyi temiz tutmuyorlar. En vahimi ise atıklar ve pislik Hazar Gölü’ne akıyor. Bu başlı başına büyük bir sorun; vatandaş bu bölgeyi kullanamıyor.”

‘’HAZAR GÖLÜ’NÜ KORUMALIYIZ!’’

“Bu sıkıntıdan resmî kurumların, vekillerin hepsinin haberi var. Bu işgalciler hiçbir şekilde bölgeden uzaklaştırılamadı ve halen daha yapılarıyla beraber burayı kirletiyorlar. Birileri bu yapıları babalarının malıymış gibi kullanıyor. Normal bir vatandaş ailesiyle gidip sahil şeridinde gezemez, ayrıca suya girilecek gibi bir durum yok, su berbat bir durumda. Suyun içinde kamışlar pislikler var. Bizler zaten orayı videoya çekip kendi çapımızda yetkililere yaşanan durumu aktarmaya çalıştık.”

“BİZE CEZALAR KESİLDİ”

“Verdiğimiz dilekçenin ardından geçen yıl bize verilen cevapta Hazar Gölü çevresinde gerekli çalışmaların yapılacağı, kaçak yapılan duvarlar ile çitlerin yıkılacağı ve bölgenin vatandaşın hizmetine açılacağı söylendi. Aradan 1 yıl geçti, biz bu videoyu attığımız ve paylaştığımız için bize idari para cezası kesildi. Biz bu işi çok kurcaladık diye ceza ödemek zorunda kaldık. Ama biz bu işin peşini bırakmayacağız.’’

Editör: İzzet TUMAY