Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah AKIN, Malatya Yolu ile Baskil Yolu arasında Bağdere Köyü’nde 1000 dönüm mera arazisinde Sanayi Sitesi yapma girişimlerine karşı çıkarak, 2 ay önce Mera Komisyonu tarafından reddedilen bu talebin iki ay sonra tekrar komisyona getirilerek geçirilmesinin sebebini sordu ve; “Köylü, Muhtar, Ziraat Odası, DSİ karara karşı, amakurumların arkasına sığınmaya çalışan AKP evet diyor” diye eleştiride bulundu…

Son dönemde Elazığ’ın gündeminde olan mera alanları ile ilgili olarak Gazeteniz TURAN’a değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah AKIN, açıklamasında şu ifâdelere yer verdi.

BAŞKAN ALAN: “23 NİSAN, MİLLİ İRADEYE GEÇİŞİN İLK ADIMIDIR” BAŞKAN ALAN: “23 NİSAN, MİLLİ İRADEYE GEÇİŞİN İLK ADIMIDIR”

‘’ELAZIĞ HAYVANCILIKTA 6. SIRA’DAN 41. SIRA’YA DÜŞMÜŞTÜR!..’’

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah AKIN, Elazığ’ın hayvancılıkta 6. Sıra’dan, 41. Sıra’ya gerilediğini ve hayvancılık sektörüne gerekli desteğin verilmediğini söyleyerek şöyle konuştu; Üzülerek ifade etmeliyim ki Elazığ’ımız her alanda geriye gitti, gitmeye devam ediyor. Bugün hayvancılık ve tarım alanında ülkede çok önemli bir yere sahip olan ilimiz, Elazığ kırmızı et üreticilerinin vermiş olduğu bilgiye göre, hayvancılıkta 6. Sıra’dan 41. Sıra’ya gerilemiştir. Bugün itibariyle bir hayvanın aylık yem gideri 2000 liradır. Maalesef hayvancılıkla uğraşan hemşehrilerimiz bu parayı karşılayamadığı için bu sektörü bırakıyor ve işin kötü tarafı bir daha sektöre geri dönmüyor. Bir kısım vatandaşlarımızda yine yem fiyatlarındaki anormal artıştan kaynaklı olarak karnında yavrusu olan ineğini dahi kesime götürüyor. Üretim maliyetlerinin artması ve hayvan bulmada yaşanan zorluktan dolayı kırmızı et fiyatlarında yükselmeler yaşanıyor ve nihayetinde vatandaşımız kasaptan utana sıkıla 250 gr. et alıp çıkıyor. Böyle kötü bir tablo 1-2 senede oluşacak bir tablo değildir. Bu durum genelde ve yerelde tarım ve hayvancılık politikalarında 20 yıllık bir boş vermişliğin sonucudur.”  

“MERA, MERA OLARAK KALSIN DEMEK, NE ZAMANDAN BERİ RANT OLUYOR?..”

Elazığ’da Hayvancılık tükenmiş, 6. Sıra’dan 41. Sıra’ya düşülmüş, et krizi yaşanıyor, vatandaş etin kilosunu 140-150 liraya alıyor, hal böyleyken bir bakıyorsunuz birileri çıkmış, Elazığ’ın maddi değeri en yüksek bir köyü, Bağdere Köyü’nün 1000 dönüm mera arazisinde ben sanayi sitesi yapacağım diyor. Yer neresi diye baktığınız zaman Malatya yolu ile Baskil yolu arası, maddi değeri çok yüksek bir yer olduğunu görüyoruz. Şehrimizde sanayi sitesi yapılmaya müsait onlarca yer varken, atıl alanlar varken, 4 köyün, 13 bin hayvanın istifade ettiği mera arazisini istemek, bizi de sanki yatırıma engelmiş gibi lanse etmek en hafif tabirle kurnazlıktır. Mera, “Mera olarak kalsın” demek ne zamandan beri rant oluyor? Herkes ne dediğini düşünerek konuşmalıdır. Geçmiş açıklamalarımızda herkes görmüştür ki İşletme, işlik ve atölye yapılması noktasında bizler hep öncü olduk. Ancak, birileri bunu rant elde etmeye dönüştürürse her zaman bizi karşılarında bulacaklardır. Ve bu konuda her türlü kanuni seçeneği işleteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

“KÖYLÜ, MUHTAR, ZİRAAT ODASI, DSİ KARARA KARŞI, AMA AKP EVET DİYOR!”

Muhtarımız,  meranın iyi sınıf mera olduğunu, 4 köyün istifade ettiğini, bitişiğinde köyün içme suyunun olduğunu ifade ederken, DSİ ve Ziraat Odası atık suların yeraltı sularına karışacağını, oradan CİP Barajı’na akacağını ifade ediyor. Ama Mera Komisyonu’nda karar verilip bakanlıktan olur isteniyor. Hemşehrilerimizin dikkatini şuraya çekmek istiyorum. 2 ay önce Mera Komisyonu toplanıyor, bu talebe ret verilirken, ne oluyor da aynı konu tekrar gelip tekrardan komisyondan geçiyor. Burayı isteyenlerin AKP ile geçmişte bağı olduğunu ve devam ettiğini biliyoruz. Ki zaten kendi resmî açıklamasında kendisine AKP’nin ve kuruluşlarının sahip çıktığını ifade ediyor. Ayrıca AKP İl Yönetimi’nin, Valiliğin ve kurumların görüşünü etkilediğini de biliyoruz. Takdir edersiniz ki tüm atamalar tek elden yapılıyor. AKP’nin biz yapmadık deyip kurumların arkasına saklanması gülünç bir durumdur.”


“HALK YANILTILIYOR, STK’LARIN YER İÇİN ONAYLARI YOK!..”

MÜSİAD ve diğer kurumların adını kullanarak halkı yanılttıklarını net ifade ediyorum. MÜSİAD bizzat yer konusunda bir onay vermediklerini ifade etti, destek aldıklarını ifade ediyorlar. Bu, en hafif tabirle algı oluşturmaktır halkı yanıltmaktır.Biz bu konuda geçtiğimiz günlerde açıklama yaptığımızda AKP il Yönetimi halkı yanıltan algı açıklamaları ile paralel açıklamalar yaparak, böylelikle Saadet Partimizi ve şahsımı sosyal medyada hedef almıştır, bu işin arkasında kendilerinin olduklarını teyid ve tekit etmişlerdir.”

ELAZIĞ SAHİPSİZ DEĞİL, SAADET PARTİSİ VAR! BİZ HAKKIN, HALKIN YANINDAYIZ.”

‘’Açıkça ifade ediyoruz, Elazığ artık sahipsiz değil. Bilgiye ve akla dayalı olmayan hamasetle yürütülen sığ siyasete karşı, verilere dayalı vatandaşın yanında olan bir siyaset yürütüyoruz. Milletimize hizmeti Hakk’a hizmet olarak kabul ediyor ve bu yolda her çileye karşı sabırla, 50 yıldır mücadele veriyoruz, vermeye devam edeceğiz inşallah. Bugün Elazığ’ımızda hamdolsun her gittiğimiz yerde derin bir teveccüh olduğunu görüyor ve üye sayılarımızdaki artışla bunu tekit ediyoruz pekiştiriyoruz. Bu kapsamda tüm hemşehrilerime yeniden teşekkürlerimi arz ediyorum.”

03-FOTO-3- TARIM  ARAZİSİ OLDUĞUNUN KANITI

Editör: Haber Merkezi