AV. ERDOĞAN’DAN ‘IBAN’ UYARISI! AV. ERDOĞAN’DAN ‘IBAN’ UYARISI!

İzzet TUMAY- Onlar ülkelerinde ki savaş ve zulümden kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli mazlumlar. Devletin her türlü imkânı sağlamasına rağmen Elazığ sokaklarında dilenmelerine bir türlü engel olunamayan Suriyeli çocukların içler acısı hali kamuoyunda huzursuzluk yaratmaya devam ediyor.  

1-21

Son zamanlarda Elazığ’da özellikle merkezi cadde ve sokaklarda çöplerden kâğıt toplayan bazı kişi veya kişilerin aynı zamanda yanlarındaki çocukları dilenmeye zorlamaları tepkilere neden oluyor. Suriyeli çocukların toplu şekilde Elazığ cadde ve sokaklarında tüm tehlikelere açık bir şekilde dilenmeleri dikkatlerden kaçmazken, bu çocukların sokaklardan kurtarılması ve topluma kazandırılması adına çalışma yapılması bekleniyor.  

2-18

Çoğunluğu ‘Suriyelilerden’ oluşan dilencileri toplandığı ancak yasal olarak bir şey yapılamadığı için toplanan dilencileri tekrar sokaklar bıraktığı da bilinen bir gerçek. Ancak ortada küçük çocukların olması konunun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bu yüzden bu iki önemli kurumun bu çocukların bir an evvel yaptıkları veya ailelerinin yönlendirmeleri ve zorlamaları nedeniyle yapmak zorunda kaldıkları dilencilikten kurtarılması gerekiyor. Toplu halde gezen Suriyeli bazı çocukların yırtık elbise ve ayakkabısız gezmeleri ise vicdanları sızlatıyor.  

 Alınan tüm önlemlere rağmen Elazığ’ın birçok bölgesinde çocuk dilencilere rastlanması nedeniyle kamuoyunda oluşan bu huzursuzluğun giderilmesi adına önümüzdeki süreçte hangi önlemlerin alınacağı, hangi çalışmaların yapılacağı ise merakla bekleniyor. 

Editör: Haber Merkezi