31 Mart yerel seçimlerinin üzerinde daha 3 ay geçmeden kamuoyunun karşısına çıkan ve şeffaf bir şekilde belediye ile ilgili tüm rakamsal verileri açıklayan Akçakiraz Belediye Başkanı İbrahim ORMANOĞLU’nun bu davranışı takdir toplarken, bütün belediye başkanlarının örnek alması gereken bir hareket olduğu belirtildi. 

ORMANOĞLU: HİÇBİR KİRLİ İŞİN İÇİNDE OLMAYACAĞIZ 

ELAZIĞ'DAKİ CİNAYET ŞÜPHELİSİ TUTUKLANDI ELAZIĞ'DAKİ CİNAYET ŞÜPHELİSİ TUTUKLANDI

Elazığ’da görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen Akçakiraz Belediye Başkanı İbrahim ORMANOĞLU, her türlü eleştiriye açıık olduklarını ifade ederek, “2024 Yerel Seçimlerinde ilimizin en ciddi şekilde oy alan partilerin bir temsilcisi olarak karşınızdayız. Yaptığımız her işin hesabını vermek için sizin de bizi sorgulanmak için bir araya geldik. Bu da bir değerlendirme olsun kendi açımızdan. Her türlü eleştiriye açığız öncelikle bunu net bir şekilde ifade edeyim. İyi niyetli, olumlu veya olumsuz her türlü eleştiriye açığız. Şeffafız, netiz. Hiç kimseden toplumdan ve basın mensuplarından, halkımızdan gizleyecek saklayacak hiçbir karanlık hiçbir kirli işin içinde olmayacağız” dedi. 

ORMANOĞLU ‘DOLUDİZGİN GİDİYOR! 

Göreve geldiği günden bu yana yaptıkları çalışmalar ve bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmalara değinen Başkan ORMANOĞLU, “Görev yaptığımız iki ay içerisinde ilk önce lise öğrencilerimizi bedava götüreceğimizi taahhüt etmiştik bu taahhüttü hemen yerine getirdik. Şuanda lise öğrencilerimizi ücretsiz bir şekilde okullarına gidip geliyorlar. Bahçekapı Mahallemizin çok ciddi bir su problemi vardı. Açıldığı günden beri su kuyusunun sıkıntılı olduğunu biz biliyorduk seçim sürecinde de biz bunu halkımıza ifade ettik. Bunu en kısa zamanda çözeceğimizi ifade ettik. Şuanda çok ciddi ve kaliteli bir su rezervine kavuştuk. Suyumuzun kalitesinde en ufak bir sıkıntımız yok. Hazır içtiğimiz sular kadar değerli ve kaliteli bir su elde ettik. Daha önce seçim sürecinde söz verdiğimiz özellikle bayan taziye evlerinin yokluğu nedeniyle proje çalışmalarımızı başlattık, yer tespitlerimizi yaptık. Kurban Bayramından hemen olmak üzere başta Altınçevre Mahallemiz ve Merkez Hürriyet Mahallesi olmak üzere Kıraç Mahallesinde de bir taziye evi yapımına ve Babaküstü Mahallesine bir taziye evi yapımına başlayacağız. 

Ben göreve geldiğimiz zaman yani 1 Nisan 2024’te Belediyemizin kasasında yaklaşık olarak 38 milyon bir para vardı nakit. 38 Milyon nakit buna karşılık da bizim 90 milyon borcumuz vardı. Borcumuz 90 milyon nakitimiz 38 milyondu. Tabi biz 1 Nisan’da göreve başladığımız için. Mart ayı maaşlarını ödedik, elektrik faturalarımızı ödedik, Mart Ayı’nın hak edişleri olan Mazotu, elektriği ödedik, personellerin maaşlarını ödedik. Bununla beraber biliyorsunuz ayın 15’inde memur maaşları var. Yani ilk 15 günde bizim kasamızdan yaklaşık bir 10 milyon para çıktı. Şuanda kasamızda gelir gider dengesini sağlamaya başladık. Yaklaşık 28 milyon paramız var. Rakamlar net değil ama isterseniz net olarak da verebiliriz bu konuda bizim bir sıkıntımız yok. Nisan ve Mayıs Ayı’ndaki gelir ve giderlerimizi ifade edeyim. Nisan ayında 7 milyon 150 bin TL gelirimiz olmuş buna mukabil giderimiz 11 milyon 762 bin TL olmuş. 4 milyon 600 bin TL eksideyiz.  Mayıs Ayında 11 milyon 922 bin TL giderimiz olmuş buna karşılık 8 milyon 16 bin TL bir gelirimiz olmuş. Giderimizde yaklaşık 4 milyon TL’ye düşmüş.’’ 

Editör: İzzet TUMAY