ŞEHİR KULİSİ

Akşamlar Harput’ta bir başka olur. Hele ki Balakgazi’de ışıl ışıl bir Elazığ seyrederek çay yudumlarken…

O ışıltı Harput’ta ki ağaçlara da yansımış. Ağaçlardan sanki yıldız kayıyor. Elazığ geleceğe taşınmış gibi pırıl pırıl aydınlık içinde…

Elazığ’da ellerinde bidonlarla Karaçalı Çeşmeleri önünde kuyruk olanlara rastlamışsınızdır. Geleceğe taşınan bir Elazığ’da şehir şebekesindense karaçalı suyu içmenin keyfi bir başkadır.

Elazığlı toplu ulaşımı çok seviyor. Elazığlı, geleceğe taşınan bir Elazığ’da toplu ulaşımda ayakta, iç içe oldukça samimi bir ortamda seyahat ediyor. Elazığlı nostaljiyi çok seviyor. Geleceğe taşınan bir Elazığ’da yamalı asfalta özlem duyanların şehridir Elazığ…

****       ****     ****     ****

Belediye Başkanlığı seçimlerine adım adım ilerlerken ilk adım Ramazan GÜRGÖZE’den geldi. Billboardlarda “Haydi Bismillah” diyerek start veren Ramazan GÜRGÖZE, geçen Salı günü Zeki AKBIYIK’ın oğlunun düğününde tebrikleri kabul etti.

Öte yandan geçen haftaki yazımızda genç ve sürpriz aday olarak nitelendirdiğim Hasan Murat ÖZ ise yine aynı düğünde Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI’nın yanında durarak, bizlere “Ben başkanımın yanındayım” mesajı verdi.

MHP kendi içinde başkan adayı bulmakta zorlanıyor gibi… Siyasi dedikodulara göre Prof. Dr. Yasemin AÇIK’a teklif götürüldüğü iddia edilmişti. Bu dedikodu nihayete ermemiş olacak ki bu kez MHP’nin eski başkanlardan Süleyman SELMANOĞLU’yla görüştüğü iddia edildi.

ELAZIĞ’DA İŞ YERİNDE ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ ELAZIĞ’DA İŞ YERİNDE ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Elazığ Mavi Haber Gazetesi yazarlarından Metin EROL ise köşesinde başka bir varsayımdan yola çıkarak, “Sanki MHP de aday Semih IŞIKVER olacakmış gibi duruyor. Olur mu olur!” diye bir iddia ortaya attı.

CHP’de aday arayışları sürüyor. Milletvekili Gürsel EROL, Zeki AKBIYIK’ın oğlunun düğününde bombayı patlattı. Düğüne katılım sayısının çokluğunu gören EROL, AKBIYIK’ı aday olarak göstermeye niyetlendi.

EROL’un belediye başkanı adayını il dışında aradığı duyumlarını alıyoruz. Özellikle İBB içerisinden Elazığlı bir isimden bahsediliyor.

****       ****     ****     ****

CHP Milletvekili Gürsel EROL, siyasette değişik manevralar yapmaya başladı.

CHP Elazığ İl kongresinde, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Ali ÖZCAN’ın yerel seçimlerde Elazığ Belediye Başkanlığı için aday olması için oylama yaptı.

Yapılan oylamada CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, Ali ÖZCAN’a kongredeki oylama sonrası Belediye Başkanlığı adayı olması adına teklifte bulunacağını ifade etti.

Bu karar sonrası açıklama yapan Ali ÖZCAN ise “Siyasette tecrübesi olan bir arkadaşın böyle bir şeyi yapmasını yadırgadım ve hadsizlik olarak değerlendiriyorum, kongrede yapılan konuşmayı yadırgadım.” Diye cevap verdi.

Gürsel EROL’un bir oyun peşinde olduğunu iddia eden ÖZCAN, “CHP’nin Elazığ’daki adayı Gürsel EROL olmalı. Her yerde Saadet Partisi’nin, Gelecek Partisi’nin, İYİ Parti’nin ittifakıyla 70 bin oyu kendisinin oyu zannediyorsa orada çıksın belediye başkanı olsun ceketimizi ilikleyelim.” Dedi.

Anlaşılan o ki CHP’de sular durulmayacak gibi…

CHP şimdiden yerel seçime havlu atmış gibi görünüyor!

****       ****     ****     ****

Elazığ’ın AKP’de ağabeyi kim?

Önceki dönem ağabeylik görevini AKP Kurucularından Mustafa ATAŞ üstlenmişti.

Şu an ki tabloya bakınca da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ görülüyor.

Hem Cumhurbaşkanına yakın hem de Elazığ’a yakın…

Belediye Başkan adaylığında etkisi olur mu? Bence olur…

Sayın Cevdet YILMAZ’ın işaret edeceği kişi adaydır.

Sizce kimi işaret eder?

Bir tahmin yapalım. Ramazan GÜRGÖZE olur mu?

Editör: Haber Merkezi