ŞEHİR KULİSİ

CHP Elazığ Belediye Başkanlığı adaylığı için teklif götürdüğü isimler netleşmeye başladı. Burada yazdığımızda ‘CHP aday bulamıyor’ sözlerimiz doğru çıkmaya başladı.

Ulusal bir TV Kanalının programına konuk olan Elazığlı hemşerimiz Prof. Dr. Naci Görür, Elazığ’dan siyaset teklifi aldığını söyledi. Görür yaptığı açıklamada 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Elazığ’dan aday olması için teklif götürdüğünü ifade etti.

Demek ki kulağımız delikmiş…

****       ****     ****     ****

Bir tek CHP adaylık teklifi götürmüyor. MHP Elazığ İl Teşkilatı da boş durmuyor. MHP’de adaylık için birkaç kişiye adaylık teklifi götürdüğünü duyduk. Adayların çoğu teklifi kabul etmedi. Bu yüzden MHP bir türlü adayını açıklamıyor.

Bir de AKP ile MHP’nin Elazığ için anlaştıkları ve MHP’nin Elazığ’da AKP adayını destekleyeceği yönünde duyumlar alıyoruz.

****       ****     ****     ****

Asgari Ücret 17 bin 2 TL oldu. 17 bini anladık ama 2 TL niye?

Düşünüyorum da çözemedim. 2 TL’nin önemini… Simit bile 2 TL değil… Bir çay bile 2 TL değil… İzzetpaşa Camii tuvaletleri de bedava…

2 Türk Lirası’nı dilenciye verseniz. Dilenci size ters ters bakar.

Gel de düşünme! Neden 2 TL?

****       ****     ****     ****

Arkadaşımız İzzet Tumay yaptığı paylaşımla aklımızı kurcaladı. TUMAY: 18 Milyon TL’ye taktı. Hem de gece gece taktı bu 18 Milyon TL’ye…

ELAZIĞ ATATÜRK STADYUMU'NDA BÖLGEDE BİR İLK ELAZIĞ ATATÜRK STADYUMU'NDA BÖLGEDE BİR İLK

“18 MİLYON TL!’’

Gece gece aklıma takıldı; Şimdi bu binanın neyine 18 Milyon TL harcanıyor? Yeni SIFIRDAN bina yapılsa bu para gitmez...

Tadilatta binanın üstüne 2 kat çıksan yine gitmez! Hakikaten yoksa altın varaklı tadilat mı yapılacak?”

Kent Müzesi olarak restorasyonu yapılan eski Hükümet Konağının tadilat masrafı bu 18 Milyon TL…

Haksız da değil…

Bu binanın kaçıncı restorasyonu? Bir de Nazif Bilginoğlu’nun Özel İdare Genel Sekreterliği döneminde hazırlanan Şehir Müzesi projesi için o kırmızılı yüksek mimara ne kadar ödeme yapıldı?

İzzet Tumay, 18 Milyon TL ile kafamızı karıştırma sen asıl 2 TL’yi izah et…

****       ****     ****     ****

Bu haftayı da belirsizlikle geçirdik. Siyasetteki sessizlik perdesi aralanmazken Kuyumcularda nedeni belirsiz bir hareketlilik yaşandı.

Asgari ücret açıklandı. Sırada emeklilerin maaşı ve aday listelerinin açıklanması bekleniyor.

3 Ocak Çarşamba günü emekli aylığına yapılacak olan oranı belli olacak. 1 Ocak Pazartesi ise 2024 yılı başlayacak. Belediye Başkanları ise (CHP ve MHP) bu hafta içinde netleşmesi bekleniliyor.

Beklentilerin yanı sıra…

Geçen hafta içinde Kuyumcularda yaşanan hareketlilik göze çarptı. Altınlarını bozanlar araba almaya yöneldiği şeklinde duyumlar aldık. Arabalananlar yakında ortaya çıkarlar.

****       ****     ****     ****

Bedri Yücel Abimiz bu köşenin müdavimi oldu. Sevgili Ağabeyimiz geçen haftaki yazısında yumurta fiyatlarından şikâyetçi olmuş…

Az uçabilen kanatlı hayvanların yumurta fiyatlarının tam uçtuğuna dikkat çeken Bedri Yücel Ağabeyimiz, anladığımız kadar tavukçuluk hakkında da ihtisas sahibi gibi görünüyor. Bedri Yücel Ağabey aynı yazısında birde bağ evinden bahsediyor. Bu bağ evine bende zaman zaman gitmişliğim var. Bu bağ evinde tavuk yetiştirile bilir…

Bu bağ evinin oldukça geniş bir arazisi var. 20 tavukluk bir kümes yapılabilir. Seri yumurta üretimine geçilebilir. Bu konuda eski Cemiyet Başkanımız ve TV Spor Yorumcusu Ağabeyimiz Celal Şener’den tavsiyeler alabilir. Hatta üretim fazlası yumurtaları da Ekrem Katı’nın yeni açtığı organik yöresel ürün satış yerinde satışı yapılabilir.

Editör: Yücel ÇAKMAK