Seçime adım adım yaklaşırken, Elazığ’da ki son durum ne?

Şehrin nabzını tutan birkaç anket çalışmasını gördük. Tabi bu anketler ne kadar bağlayıcı bilemem…

Ben de burada bir nabız tutacağım ama anketlere bağlı kalmayacağım.

Gözlemlediğim kadarıyla AK Parti şu an itibariyle birinci parti konumunda görünüyor. Birinci ama eski durumu söz konusu değil. Merkez sağın oyları dağılmış gibi görünüyor. AK Parti eski günlerinde değil.

İkinci sırada ise CHP görünüyor. Her ne kadar Milletvekili Gürsel Erol sahaya inmese de CHP kendi kemik oylarını koruyor.

Üçüncü sırada ise Yeniden Refah Partisi görünüyor. Faruk Septioğlu rüzgârını arkasına alan YRP zirvedeki partileri zorlamaya başladı.

Dördüncü sırada ise MHP görülüyor. Genel seçime göre oy oranı düşen MHP, Milletvekili Semih Işıkver’in sahaya inmeyişinin dezavantajını da yaşıyor.

İlk dört partiyi zorlayan Saaddet Partisi, bu yarışta ben de varım mesajı vererek rakiplerinin gözünü korkutuyor.

****       ****     ****     ****

Yerel seçim öncesi başkan adaylarına bir önerim olacak.

2023 verilerine göre Elazığ’da 145 bin 753 kişi hiç evlenmemiş olarak kayda geçmiş…

İşte size oy deposu…

Bu 145 bin 753 kişiye yönelik “evlilik” vaadin de bulunan aday 145 bin 753 oyu cebine koymuş olur.

Bakınız deprem bölgesinde iktidar partisi 150 bin lira 2 yıl sonra ödemeli faizsiz kredi veriyor. Evliliklerde patlama olursa şaşırmayın.

Başkan adayları da vaatleri arasında çöpçatanlık bürosu kuracağını, nikâh parası almayacağını, düğün salonlarına belediye müzik topluluklarını ücretsiz göndereceğini, 1 yıl boyunca yeni evlilerden su parası almayacağını ve başkan makam aracını gelin arabası yapacakları vaatlerinde bulunsun…

****       ****     ***     ****

Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu, Gazetemizi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulunmuş.

“Elazığ’da sıkıntı çok dediler çözmeye geldik!” başlığıyla verilen haberde AK Parti Hükümetinde 23. ve 24. Dönem milletvekilliği yapan Sayın Septioğlu, o dönemler Elazığ’da sıkıntıların çok olduğunu bilmiyor muydunuz?

“Biz hak yemeyeceğiz, kimsenin hakkını da yedirtmeyeceğiz. Edebi bir defa getirmemiz lazım, ahlaki çöküntünün önüne geçmek lazım.”

Sizin de 2 dönem içinde bulunduğunuz aynı lider aynı parti…

Nasıl bir ahlaki çöküntü yaşanıyor?

“Eğer bizimkisi makam sevdası olsaydı şimdi benim mecliste bir kürsüm vardı ve ben orada oturuyordum. Büyük konuşmak istemem; Türkiye’de bana yapılan siyasi teklifi reddedecek bir kişi çıkmazdı mecliste benden başka.’’  

Size nasıl bir siyasi teklif yapıldı? Ne zaman yapıldı?

Şimdi ben bu sorulara cevap bulmak istiyorum.

****       ****     ****     ****

AK Parti Elazığ İlçe ve belde belediye başkan adaylarının uzun bir süre açıklanmaması dedikoduları da beraberinde getiriyor.

Sözde Ankara’da birileri listeye müdahil oluyormuş…

ELAZIĞ’DA 1 ŞÜPHELİ VATANDAŞLARIN KİŞİSEL VERİLERİNİ SATTI! ELAZIĞ’DA 1 ŞÜPHELİ VATANDAŞLARIN KİŞİSEL VERİLERİNİ SATTI!

Bu listeye müdahale etme konusunu ise siyasiler değil gazeteciler daha doğrusu siyasi köşe yazarları dile getiriyor. Yani yemeği yiyen siyasiler ama karnı ağrıyan yazarlar!

Öyle ki bazı yazarlar bu yorumları kişilere hakaret düzeyine getirmeye başladılar. Sanki birileri “alın size kâğıt kalem ben söyleyeyim siz yazın” der gibiler.

Hani küfreden bir papağanın “ipin ucu bende değil ondadır” demesi gibi…

****       ****     ****     ****

Elazığ’ın ve basınımızın sevilen yüzü Bir Garip Bedo bir süredir ciddi ciddi belediye başkan adaylığını düşünmüştü ama icraata geçmemişti.

Hatta buradan çağrıda bulunarak siyasi partilere aday olarak, ‘Bir Garip Bedo’ Abimizi önermiştim. Görünen o ki siyasilerimiz halkın içinden gelen bir aday yerine paraşütle inen adayları tercih ettiler.

Aday olma umudunu koruyan Bir Garip Bedo Ağabeyimiz, İzzetpaşa önünde bir seyyar salep arabası yerleştirerek, vatandaşlara bedava salep ikram etmeye başladı.

Müzmin bekâr olan Bir Garip Bedo Ağabeyimiz, yıllar önce evlenmeyenlere yönelik BEKODER adı altında bir örgütsel faaliyette bulunmuştu. Bir Garip Bedo’nun ileriyi gören biri olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde Elâzığ’da 145 bin 753 evlenmeyenlerin kayıt altında olduğu belirlenmişti.

Bu olayda ortaya çıkınca Bir Garip Bedo’nun neden belediye başkan adayı olmak istediği ortaya çıkmış oldu.

Editör: İzzet TUMAY