ŞEHİR KULİSİ

AK Parti’nin şehir merkezinde düzenlediği ve hayal kırıklığıyla sonuçlanan mitingden sonra diğer siyasi partiler meydan mitinglerinden vazgeçtiler. Alanları doldurmaktan korkan siyasi partiler ilçe ve mahallelerde SKM açılışı adı altında küçük mitinglerle gövde gösterisi yapıyorlar.

SKM (Seçim Koordinasyon Merkezi) açılacak alan önce dikine dikdörtgen şeklinde bir alan hazırlanılıyor. Bu alanın etrafı ya araçlarla ya da büyük afişlerle çevriliyor. Maksat topluluğun dağılmasını önlemek için. Farkındaysanız miting fotoğrafları hep uzunlamasına çekiliyor. Enine çekilen foto yok. İşte kalabalık mitinglerin sırrı…

****       ****     ****     ****

Baskil’de yaşanan siyasi kavgalara dikkat çekmiştik.

Baskil İlçesi’nde herkesin birbirleriyle davalık oldukları kulağımıza gelmişti.

Aynı ilçemizde yaşanan son kavgada adli makamlara taşındı. CHP Baskil Belediye Başkan Adayı Veli Baygeldi Baskil'de yürüttüğü seçim çalışmaları kapsamında CHP SKM önünde, AK Parti Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İhsan Akmurat'ın 50 kişilik bir grupla kendisine saldırdığını iddia etti.

CHP'li Başkan Adayı Veli Baygeldi’nin konuyla alakalı Baskil İlçe Emniyet Müdürlüğüne suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

****       ****     ****     ****

Sonunda buna da tanık olduk…

Elazığ Basını bu seçimlerde iyice gruplaştı. ‘Şahinciler’ ve ‘Şahinci Olmayanlar’ diye gruplaşmalardan bahsedebiliriz.

Yerel TV’ler, birkaç günlük ve haftalık gazeteler Şahinciler grubunda diğerleri ise diğer grupta yer alıyorlar.

YKS TERCİH DÖNEMİNDE GENÇLERE DESTEK YKS TERCİH DÖNEMİNDE GENÇLERE DESTEK

Hatırlarsanız bir yerel TV kanalının Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları aleyhinde konuşulmaması yönünde başkan adaylarını ekranlarında yer vereceği iddia edilmişti. Birçok gazete ise sayfa sayfa ‘Başkan Şahin Şerifoğulları’nı övücü haberlere yer verdiler. Gazetelere aylık ödenen büyük meblağlı abone ücretleri ise cabası…

‘Şahinci Olmayanlar’ gurubunda yer almayan bazı gazete sahipleri ise sosyal medyasından canlı yayın yaparak YRP Başkan Adayı Faruk Septioğulları’na destek veriyor. Diğer gazetelerin sahipleri ve köşe yazarları daha da iddialı konuşarak, “Şahin Şerifoğulları Bu Seçimi Kazanamaz!” başlığıyla yazı yayınlıyor. Bir başka gazetenin Genel Yayın Yönetmeni ise YRP’den Belediye Meclisi üyeliğine aday… Bir diğer medya kuruluşu ise MHP’ye desteğini gizleme ihtiyacı duymuyor.

Böyle bir basın sektöründe bağımsız basından söz edilir mi?

****       ****     ****     ****

Ebe Seher Aydan’ın siyah kapaklı defterini ben gördüm.

Evet, Bedri Yücel Ağabeyimizin geçen hafta köşesinde bahsettiği o defteri gördüm. Yücel köşesinde, “Seher teyze doğumunu yaptığı tüm çocuklara ait bilgileri doğum günü, ayı, yılı, saati, anne ve baba bilgilerini siyah ve kalın bir deftere not alimiş.” diye yazarak defterin akıbetini sormuştu.

1996 yıllarıydı. Kanal 23 Televizyonu’nda haber Müdürüydüm. Hazırladığım bir program için Ebe Seher Aydan’ın evinde çekim yapıyorduk. Çekimlerle Ebe Seher Aydan’ın hayatını kısaca belgeselleştiriyorduk. Beni de Ebe Seher Anne doğurmuştu. Bunu merak ettiğim için “Doğumunu yaptırdığın çocukların kaydını yapıyor muydunuz?” diye sordum. Rahmetli belli bir zamana kadar doğumları kayda aldığını belirterek, yanında kalan yeğeninden siyah kaplı defterleri istedi. Genç kız elinde yatay uzun 2 adet siyah kaplı defterle geldi. Defterlerin üzerinde yılları belirten rakamlar vardı. Ben hemen 1968 yazan defterin yapraklarını açmaya başladım. Doğduğum ay ve günün yazılı bulunduğu sayfayı buldum. Birebir kaydım vardı. Baba adı anne adı ve doğum saatim yazıyordu.

Bedri Yücel’in bahsettiği defter, bu defterlerdir. Ben 2 tanesini gördüm. Kaç adet olduğunu bilmiyorum. Sahi bu defterler nerede? Şehir Müzesi için kıymetli bir eser olur defterler. Kim bilir kimler kayıtlı bu defterlerde?

****       ****     ****     ****

Batman, ‘Büyükşehir’ olmaya hazırlanıyor.

Büyükşehir statüsünde olmayan kentte yeni belediye binasına asılan ‘Büyükşehir Belediyesi’ tabelasının ‘Büyükşehir’ kısmı sosyal medyada yapılan ‘Büyükşehir olduk’ paylaşımlarının ardından perdeyle kapatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Mart olarak planlanan Batman ziyaretinde müjdeyi vermesi bekleniliyor.

1955 yılında Belediye teşkilatı kurulan Batman, 1990 yılında Türkiye'nin 72. ili olma unvanına kavuşmuştur.

Yeni kurulan iller büyükşehir olmaya hazırlanırken Elazığ’ın hala yerinde sayması yerel seçim öncesi düşündürücüdür.

Editör: Yücel ÇAKMAK