Seçimler bitti. Rahatlayacağız derken… Koltuğuna oturan Belediye Başkanları icraata başladılar bile…

31 Mart yerel seçimlerinde seçimi kazanan Ak Partili Belediye Başkanı Musa Orhan’ın mazbatasını alır almaz, ilk icraatının eski belediye başkanı Orhan Yavuz tarafından işe alınan personelleri ile kendisine oy vermeyen personelleri çöpe gönderdiği ileri sürülüyor.

Orhan Yavuz tarafından işe alınan yaklaşık 30 kadar işçinin çöpe gönderilerek istifaya zorlandığı iddia ediliyor.

Peki, Başkan Musa Orhan kendi döneminde işe alınan ve 5 yıldır kayıp olan eşekleri bulacak mı? Onları da çöpe mi gönderecek, yoksa terfi mi ettirecek?

*******           ********         *******

Prof. Dr. Türker Eroğlu, yazısında “Lastik Dayı”yı yazmıştı. Ben de Bölge Mahallesi çocuğu olarak ‘Lastik Dayı’yı hatırlıyorum.

Eski stadın karşısında oturuyorduk. Küçükken ‘Lastik Dayı’yı görünce peşine takılıp, “La la lastik” diyerek takip ederek kızdırıyorduk. O da bize bağırıp küfürler ediyordu. Sonradan öğrendim ki, ‘Lastik Dayı’ şalvar tipli pantolonunun lastiklerini çıkarıp sapan niyetine kullanıyormuş. Lakabı da oradan geliyormuş. İşte Prof. Dr. Türker Eroğlu’nun ‘lastik Dayı’ anısı:

“Efendim mahallemizde adını bile bilmediğimiz, çoluk çocuğun “Lastiiiik” diye bağırarak kızdırdığı “Lastik Dayı” diye tanıdığımız bir muhterem vardı.  Bu Dayı muhtemelen zihinsel ve kısmȋ bedensel engelliydi. Bilirsiniz, deli mi veli mi oldukları belli olmayan bu insanlar, zaman zaman öyle bir laf ederler ki açıklaması ansiklopedilere sığmaz. 

Lastik Dayı bizim evin duvarından akan pınardan abdestini alır ve evlerinin balkonunda namaz kılardı. Gerek abdest alırken gerekse namaz kılarken arkadan gaz kaçırırdı. 

Bir gün mahallemizdeki büyüklerden biri; “Yahu dayı, namaz kılarken gaz kaçırıyorsun. Abdestin bozuluyor ve namaz olmuyor. Abdest tazeleyip yeniden namaz kılman gerekir” der. 

Lastik Dayı: 

YKS TERCİH DÖNEMİNDE GENÇLERE DESTEK YKS TERCİH DÖNEMİNDE GENÇLERE DESTEK

“Oğul, benim önüm Hak’k’a doğru ya, sen arkadan gelen dırıltılara kulak asma.” der.” 

*******           ********         *******

O ki anılar dile geldi. Çeçen yıl Merhum Bünyamin Eroğlu ağabeyimizin ölüm yıldönümünde Elazığ’da EFTUD’da bir araya geldik. Anma toplantısı bayağı kalabalıktı.

Ben bekliyorum mevlid veya bir Kuran okunur diye… Sohbetler başladı. Herkes merhum ağabeyimizle olan anısını anlatmaya başladı. Sonra bir büyük leğende çiğköfte yoğrulmaya başlandı. Bir ağabeyimiz de kenarda duran Cümbüşü alarak çalmaya başladı. Derken Harput Türküleri birer birer dile geldi. Anılar türküler derken çiğköfteli anma programın sonuna geldik. Bir gönül adamı bir kültür adamı ancak böyle yad edilirdi.

*******           ********         *******

“Seçim kampanyaları çerçevesinde Elazığ’a Bakanlar geldi gitti.

Her gelen Bakan, Elazığ Valiliğinde şehrin mülki amirleri ve siyasileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Ama fotoğraflarda nedense bir kişi yer almadı. O da İktidar Partisi Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı…

Sayın Nazırlı, İl Başkanın da yer aldığı kendi partisinin karesinde yine yoktu?

Akıllara o meşhur sloganın başka versiyonu geliyor:

“Yine yok!.. Yine yok!.. Yine yok!..”

Sayın Nazırlı, yol ve dava arkadaşlarıyla küstü mü?”

Bu yazıyı Tarım Bakanı Elazığ Valiliği’ni ziyaret ettiği gün sosyal medyada “BİR DAKİKA…” da yazmıştım.

Aradan 2 gün geçmişti ki… Bu yazıyı okuyanlar toplu halde eksiksiz, yine aynı Bakanla toplu bir fotoğraf daha yayınladılar. Yani denilen o ki: “Aramızda küskünlük yok!”

*******           ********         *******

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver akılları karıştırdı.

AKP Teşkilatı seçim sonrası Cumhuriyet Alanı’nda kutlama yaptı. Yapılan kutlamalarda platformda coşkulu bir şekilde gövde gösterisi yapıldı. Kutlamaları televizyondan izleyen Milletvekili Işıkver, sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla başta bir milletvekili olmak üzere AKP’lilere tabiri caizse parmak salladı.

Mesajında; Başkan Şahin Şerifoğulları’nı tebrik eden Işıkver, bir vekili de uyardı:

“Platformda Şahin Şerifoğulları Beyin yanında bütün asaleti ile arz-ı endam ederek şarkılara eşlik eden, avuçları patlarcasına alkış çalarak eğlenen şehrimizin oyun kurucusu Sn. Milletvekili.

Eğlenmeye bakınız, tadını çıkarınız.

Sadece şunu unutmamanızı tavsiye ederim;

Karakoçan’ın hesabını vereceksiniz.

Vesselam.”

Editör: Haber Merkezi