“Kayıp Eşeklerle” gündeme gelen Maden Belediye Başkanı AK Partili Musa Orhan’ın, şimdide bazı belediye çalışanlarına mobbing uyguladığı iddia ediliyor. Orhan’ın önceki dönem başkan zamanında işe giren çalışan bir kadını temizlik işlerine vererek baskı uyguladığı söylendi.

Bir başka mobbing haberi ise Elazığ Belediyesi’nden geldi. İddialara göre Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kendisine oy vermeyen belediye personellerinde görev değişikliği yapacağı söyleniliyor.

Her iki mobbing olayı da AK Partili Belediyelerde yaşanması “Neden seçimlerde az oy alındı” tartışmalarının sorgulandığı dönemde yaşanması akıllarda sor işareti bıraktı.

****       ****     ****     ****

2018 Yılında UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'ne alınan Harput, nedense kalıcı listeye alınmıyor.

O dönem UNESCO’ya müracaat eden eski Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Harput’un kalıcı listede olması için çalışmalarımız devam edecek. Bütün bu çalışmaların içinde bizim Harput’la ilgili yapılan restorasyon ve diğer fizibilite çalışmalarında kurmuş olduğumuz KUDEP biriminin disiplinli çalışmasının büyük bir etkisi var." diye açıklama yapmıştı.

O dönemden beri Harput’a hem alt hem de üst yapı çalışmaları devam etmektedir. Özellikle ard arda açılan Müzeler, Harput’un çehresini değiştirmişti.

Bu çalışmalar yetersiz olmalı ki hala UNESCO’nun Geçici Miras Listesindeyiz…

Kamuoyu, “Neden geçici listedeyiz?” sorusuna Elazığ Belediyesi’nden ve muhataplarından bir cevap bekliyor.

****       ****     ****     ****

Olayı sosyal medyadan uzun süredir takip ediyordum. Olay yargıya taşındığından yazmak istemedim. Sonunda geçen hafa olayla ilgili bir gelişme yaşandı. Bir Meslek lisesinde 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen okul müdürü tutuklandı.

Elazığ ne zaman bu duruma geldi? Büyüklerimiz çok güvendikleri ve saydıkları öğretmenlerimize “Eti senin kemiği benim” olarak bizleri teslim ediyorlardı. O eli öpülesi öğretmenlerimizle hala görüşüyoruz ve saygıda kusur etmiyoruz. Ya şimdi? 9 kız çocuğuna taciz de bulunan bir müdürden bir eğitimciden bahsediyoruz.

ELAZIĞ ‘YILAN’ KAYNIYOR! ELAZIĞ ‘YILAN’ KAYNIYOR!

Çok vahim bir olay!

O ki ortada bir yargılanma ve tutuklanma yaşandı. Bu olayın detayı kamuoyuna açıklanması gereklidir.

Kamuoyu olayın boyutlarını bilmek zorundadır. Olayın iftira mı yoksa gerçekten taciz mi bilinmesi gerek.

****       ****     ****     ****

Elazığ ‘Sahipsiz’ değil Elazığ ‘Üvey Evlat’dır…

Hakikat bu ama…

Elazığ’ın sahibi bizleriz…

Yani bu şehrin tozunu dumanını yutan bizleriz…

İstediğimiz zaman bu şehri sahiplenmeyi biliriz. Emanetimizi geri alabiliriz.

Asıl olay bu aziz şehri emanet ettiklerimiz bu şehre kıymet vermeleridir.

Bu aziz şehir bu vatanın bir parçasıdır. İstanbul neyse Diyarbakır neyse Elazığ’da odur.

Bizi diğerinden ayırmayın.

Elazığ Üvey Evlat değildir…

****       ****     ****     ****

Turan Gazetesi’nin son günlerdeki popüler yazarı Bedri Yücel, Japonya’ya karşı daha doğrusu Japon Yeni’ne karşı ilgi duymaya başladı.

Geçen haftaki yazısında Elazığ Belediyesi’nin Japonya’dan aldığı borcu gündeme getiren Bedri Yücel, özelikle ‘ufak ufak kumbarada Japon yeni biriktirmeye’ başladığını dile getiriyor.

26 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 20. Ankara Kitap Fuarı’na Sayın Bedri Yücel de katılıp okurlarıyla buluşacak. Kitap Fuarı’nın konuk ülkesi ise sıkı durun Japonya…

Fuarın onur konuğu ise Japon Yazar Yoshinori Moriwaki…

Japonlara (Japon Yeni) ilgi duyan Bedri Yücel Ağabeyimizin Fuarda Japonlarla temasa geçmesi bekleniliyor. Bedri Ağabey, Japonca öğrenmeye bile başlamış. Elazığ’a dönüşte umarız Japonların selamlarını (Yenlerini) getirir.

Japonlara borçlu olan Elazığ Belediyesi ise hazırlayacağı Elazığ ürünlerinin içinde olacağı Hediye Paketini hazırlayıp, Japonlara iletmesi için Bedri Yücel’e emanet etsin.

Editör: Haber Merkezi