‘’YILDIRIM AİLESİ BU TESİSİ CÜZİ BİR MİKTARLA SATIN ALDI!’’ ‘’YILDIRIM AİLESİ BU TESİSİ CÜZİ BİR MİKTARLA SATIN ALDI!’’

Elazığ’da daha önce kentin muhtelif bölgelerinde dağınık bir şekilde hizmet veren oto galericilerin Güney Çevre Yolu’nda yapılan Galericiler Sitesi’ne taşınmasının ardından bireysel olarak araçlarını satmak isteyenlerin toplandığı araba pazarı şehre yakışmayan bir görüntü oluşturuyor.
Galericiler Sitesi’nin hemen bitişiğinde tarla benzeri bir boş alanda kurulan araba pazarı; görüntüsü ile şehre yakışmayan bir manzaraya sebep oluyor. Atıl bir boş arazi üzerinde araçlarını satmak için bekleyen vatandaşlar, ‘’Yazın güneşin altında, kışın soğukta bekliyoruz. Elazığ’ın neden bir araba pazarı yok?’’ diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Özellikle içinde bulunduğumuz kış aylarında yağışlı günlerde pazar kurulan alanın çamur deryasına dönmesi ciddi sorunlara neden oluyor. Pazar günleri araçlarını satmak veya araç almak isteyenlerin toplandığı alanın kente yakışmayan bir görüntü olduğunun altını çizen vatandaşlar, 2. el araba pazarı ile ilgili kente yakışır bir bölge oluşturulması isteğinde bulundular.

Editör: İzzet TUMAY