AKP Elazığ milletvekillerinin kentteki Şeker Fabrikası'nın müdürü Mümtaz Çelik’in görevinden alınması için genel müdürlüğe baskı yaptıkları iddia edildi. Gerekçe; Çelik'in AKP'li vekillerin fabrikadaki personellerinin görev değişikliklerine dair taleplerini reddetmesi ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL’un pancar alım ve işleme kampanyası açılış töreninde konuşma yapması...

Ekran görüntüsü 2022-10-19 124424

ELAZIĞ AKP MİLLETVEKİLLERİ’NDEN TÜRK ŞEKERE BASKI İDDİÂSI…

AKP Elazığ milletvekillerinin kentteki Şeker Fabrikası’nın müdürü Mümtaz Çelik'in görevinden alınması için Türk Şeker Genel Müdürlüğü’ne baskı yaptıkları iddia edildi. Gerekçe; Çelik’in AKP’li vekillerin fabrikadaki personellerinin görev değişikliklerine dair taleplerini reddetmesi ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL'un pancar alım ve işleme kampanyası açılış töreninde konuşma yapması…

Çelik'in ileriki günlerden görevinden alınacağı öğrenildi. Elazığ Şeker Fabrikası önünde eylem yapan şeker işçileri ve çiftçiler, Çelik'i görevinden alınmaması için fabrika önünde eylem yaptılar.

Elazığ Şeker Fabrikası İşçilerinin, Şeker Fabrikası Müdürü Mümtaz ÇELİK’e destek çıkmasının ardından bir açıklama da Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel EROL’dan geldi…

GÜRSEL EROL

GÜRSEL EROL: ‘’ELAZIĞ ŞEKER FABRİKASI'NA PEŞKEŞ Mİ ÇEKMEK İSTİYORLAR?’’

Elazığ Şeker Fabrikası Müdürü’nün görevden alınmasına geçtiğimiz günlerde düzenlenen pancar alım kampanyası programına çağrılmış olmam ve orada yapmış olduğum konuşma gerekçe oluşturmuş olabilir. Elazığ halkının tamamını ilgilendiren konulardaki programlara davet edilmemem için pek çok kez sarf ettikleri çaba zaten hemşehrilerimizin malumudur.

Ancak fabrika müdürünün görevden alınmasının asıl gerekçesi 20 yıldır özelleştirme kapsamında olan ELAZIĞ Şeker Fabrikası’nın 2021 yılında üretim kapasitesini artırarak başarılı işler yapması nedeniyle özelleştirme kapsamından çıkarılmış olmasıdır.

Fabrika, 2021 itibariyle 206 bin ton pancar işlemiş ve 106 gün boyunca alım kampanyası yapmıştır.  Bu süre içerisinde 27 bin 890 ton kristal şeker üretimi yapılmış 8 bin 430 ton melas 58 bin 150 ton ise yaş pancar posası elde edilmiştir. Bunun karşılığında üreticilerimize ürün bedeli olarak 95 milyon lira ödeme yapılmıştır.

Böylesine başarılı bir yönetim gösteren insanları görevden aldırmak ancak “özelleştirme” adı altında 70 milyar dolar gibi ülke tarihinin en büyük yağmasına sebep olmuş zihniyetin yapacağı iştir.

Vurgun yapamadıkları için yeni bir senaryo ile müdürü görevden aldırıp fabrikayı peşkeş çekmek mi istiyorlar?

MİLLETVEKİLİ EROL’DAN BAKAN TEKİN'E SORU ÖNERGESİ MİLLETVEKİLİ EROL’DAN BAKAN TEKİN'E SORU ÖNERGESİ

Editör: Haber Merkezi