Elazığ Belediye Meclisi, Ekim ayı oturumları ikinci birleşimle sona erdi. Başkan Şahin ŞERİFOĞULLARI’nın Başkanlık yaptığı ilk gün oturumlarından sonra Belediye Meclisi Başkan Vekili Veysi TOPTAŞ’ın başkanlık yaptığı meclisin ikinci gününde gündem maddeleri görüşüldü…
 

KARAYOLLARI’NIN 96 DÖNÜMLÜK ALANINI MİLLET BAHÇESİ OLARAK İŞLEDİK!”
Meclis Üyesi Alpay GÖKÇE’nin Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün şehir dışına alınmasıyla ilgili sorusu üzerine Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI, Karayolları’nın şehir dışına alınması konusunda son aşamaya gelindiğini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Meclis kararı alarak Karayolları’nın 96 dönümlük alanını ‘Millet Bahçesi’ olarak işledik. Karayolları Genel Müdürlüğü de buna itiraz etmedi. Karşılığında Malatya Yolu’nda üniversite yerleşkesinin orada daha önceden resmî kurum olarak belirlenmiş olan 150 dönümlük alanda karayollarına arsa tahsisi söz konusu olacak. Arsa trampaları yapıldıktan sonra. Zaten Karayolları Bölge Müdürlüğü şu anda proje çalışmalarına başladı, yıl sonunda ihale yapılacak şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar ama öncelikle arsa trampalarının gerçekleşmesi lazım, bu süre alacak. Tabii ihalenin yapılması, yeni yerleşkede yeni alanların inşa edilmesi en az 2 yılı alır. 2 yıl sonra da bize teslim ettikten sonra şu anki mevcut yeri, bizler güzel bir millet bahçesi projesiyle orayı yeni bir yaşam alanıyla şehrimize inşallah ilan ederiz. Bize heyecanlandıran Elazığ’a vizyon katacak projelerden bir tanesi bu karayollarının taşınması konusu. Yapabilirsek bizler de çok mutlu olacağız. Ama son aşamadayız.”
03-FOTO-3--29

AFİŞ KONUSU VE CHP’Lİ YEŞİL’DEN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARINA ELEŞTİRİ!
Bu arada gündem dışı söz alan ve Genel Başkanları Kemal KILIÇDAROĞLU'nun Elazığ'a gelmeden önce aleyhte birçok paylaşım yapılarak hedef gösterildiğini belirten CHP Meclis Üyesi Cafer YEŞİL, Okul temel atma töreni varken, bilboardlarda yapılanlar, pankartların indirilmesi ve sosyal medyadan birçok aleyhte paylaşımlar yapılmasıyla şehrimize yakışmayan olayların geliştiğini ve insanların karşı karşıya gelmesi söz konusuyken vatandaşın sağduyusuyla olumsuzluk yaşanmadığını dile getirirken, temel atma töreninde bürokrasinin olmayışının yanı sıra gönül belediyeciliğinde herkesin yerinin olması gerektiğini söyleyerek Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI’nın tutumunu eleştirdi…

ŞERİFOĞULLARI CHP’Yİ SUÇLADI!..
Pankartların yasal yerlere asılması gerektiğini, ancak Milletvekili Gürsel EROL ile görüşmelerinde kaçak pankart asımı konusunda hiçbir partiye izin vermeyeceğini billboardların, totemlerin kiralanması gerektiğini söylediği hâlde bunun tercih edilmediğini ifâde eden Başkan Şahin ŞERİFOĞULLARI, Genel Başkan KILIÇDAROĞLU’nun gelişinin yasal olmayan yöntemlerle duyurulduğunu bu konuda Gürsel EROL’dan bilgi alabileceklerini ve teyit edebileceklerini söyledi. ŞERİFOĞULLARI, kendisinin hizmette ve hiçbir konuda insanlar arasında ayrım yapmadığını belirtti ve bu anlamda gönül belediyeciliği kavramına da söz ettirmeyeceğini kaydetti.

ELAZIĞ’DA TRABZON HURMASI FİDAN DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİ ELAZIĞ’DA TRABZON HURMASI FİDAN DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİ


GÜNDEM MADDELERİ…
Konuşmaların ardından Belediye Meclisi, 2023 Mali Yılı Performans Raporu oy çokluğu ile kabul edildi ve birinci birleşim sona erdi. Son görüşme ise Harput ile Hüseynik Mahallesi imârı oldu.
Başkan Şahin ŞERİFOĞULLARI’nın Başkanlık yaptığı ilk gün oturumlarından sonra Belediye Meclisi Başkan Vekili Veysi TOPTAŞ’ın başkanlık yaptığı meclisin ikinci gün oturumlarında gündem maddeleri görüşüldü Elazığ Belediye Meclisi, Ekim ayı son oturumda Harput ve Hüseynik Mahallesi'nde yapılan imâr planı değişikliğine yapılan itiraz talebinin reddi görüşülürken sesler yükseldi. Tartışmaların ardından madde oy çokluğu ile kabul edildi ve Belediye Meclisi Ekim ayı oturumları sona erdi.

Editör: Haber Merkezi