HEMŞEHRİMİZ DOÇ. DR. NAMLI’YA ÖNEMLİ GÖREV HEMŞEHRİMİZ DOÇ. DR. NAMLI’YA ÖNEMLİ GÖREV

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Sivrice’de evleri hasar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından inşa edilen 305 konut hak sahiplerine teslim edilirken, ilçede konut ihtiyacı sürüyor…

*KONTEYNERLERDE YAŞAM DEVAM EDİYOR
Sivrice’de depremden sonra kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Gölbaşı Mahallesi’nde inşa edilen 305 konut hak sahiplerine teslim edilirken, ilçedeki diğer mahallelerde konutları hasar gören vatandaşlar için yeni konut yapılması ve buna ilaveten sosyal konut projesi için de girişimlere devam ediliyor. Konutların inşa edildiği süreçte konteyner kentte yaşayan vatandaşlar, anahtar tesliminin ardından yeni konutlarına taşınmaya başladı. İlçe yerleşkesinde bulunan konteynerlerde kiracıların yanı sıra evleri ağır hasarlı olan vatandaşlar yaşantılarını sürdürüyor… 

SİVRİCE BELEDİYE BAŞKANI GÜNDOĞAN, TURAN’A KONUŞTU…
Sivrice Belediye Başkanı Turgay GÜNDOĞAN, gazeteniz TURAN’a yaptığı açıklamada ikinci etap konut yapımı için Bakanlık düzeyinde çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek; ‘’İkinci etabın başlamasıyla ilgili bir çalışma var, ama netleşmiş bir durum yok. İlçede bir alanda devam edilecek. Ama kesin bir karar yok henüz. Bakanlık düzeyinde temaslarımızı sürdürüyoruz bu konuda. İnşallah yaptıracağız ikinci etabı. Bunun yanı sıra eski mezarlık çevresinde belirlenen rezerv alanda 130 konut yapımı olacak. Burada bir plânlama yapılıyor. Bir de kentsel dönüşümün ikinci etabı üzerinde çalışıyoruz. Ama bunlar daha ihaleye çıkılmadı. 140 konut rezerv alanda yapılacak konutlar, Kentsel dönüşüm alanında yapıldığı zaman orada 400-500’e yakın konut çıkar.’’ Diye konuştu.

KONTEYNER KENT’TE YAŞAM SÜRÜYOR!..
Belediye Başkanı Turgay GÜNDOĞAN, konteyner kentte son duruma ilişkin sorumuzu cevaplandırırken; “Konteyner kentte kalan hak sahipleri anahtar tesliminden sonra yeni evlerine yavaş yavaş geçiyorlar. Boşaltıyorlar konteyner kenti. Birinci etap bitti. Anahtarlarını alanlar konutlarına geçiyorlar. Ama, konteyner kentte hak sahibi olmayanlar var. Evi ağır hasarlı olanlar da var. Onlar kalıyor orada. Ama birçok vatandaş birinci etaba geçecek.
İlçede yapılacak yeni konut çalışmasında önceliğin hak sahiplerinin olacağını, belirten Başkan Turgay GÜNDOĞAN, kiracılar için henüz bir çalışmanın olmadığın da sözlerine ekledi. 

Editör: Haber Merkezi