SİVRİİİCEE  (3)

Sivrice’deki Açık Ceza İnfaz Kurumu yeniden, Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’na dönüştürüldü…
24 Ocak 2020 Tarihi’nde Merkez üssü Sivrice İlçesi olan depremin ardından Sivrice Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda hasar oluşmuş, Adalet Bakanlığı’nın aldığı kararla, Sivrice Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan 124 hükümlü ve tutuklu tedbir olarak Adana ve Sivas´taki ceza infaz kurumlarına nakledilmişti.

O tarihten sonra Sivrice Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu da yapılan düzenlemelerle Erkek Açık Ceza İnfaz Kurumu’na dönüştürülmüştü…

SİVRİİİCEE  (2)
GAZETENİZ TURAN GÜNDEME TAŞIMIŞTI!
Gazeteniz TURAN, 11 Ocak 2022 Tarihli Nüshasında Sivrice Belediye Başkanı Turgay GÜNDOĞAN ile gerekleştirilen genel kapsamlı röportajda Sivrice Cezaevi’ni gündeme getirmiş, Belediye Başkanı Turgay GÜNDOĞAN, Gazeteniz TURAN’a yaptığı açıklamada, “Ceza İnfaz Kurumu olarak Sivrice İlçemize bir getirisi yok, gönlümüzden geçen binanın Sivrice Meslek Yüksek Okulu’na dönüştürülmesidir” diyerek şu ifâdelere yer vermişti…

“ERKEK CEZAEVİ’NE ÇEVRİLDİ AMA DOLULUK ORANI AZ!”
“İlçemizdeki Sivrice Kadın Cezaevi depremden önce de tam kapasite dolu değildi. Yaşadığımız deprem sonrası özellikle artçı depremlerin çok sık yaşanması neticesinde, mahkûmların güvenliği için sürekli tahliye edilmesi gereği oluştu. Bunun önüne geçebilmek adına da “Kadın Cezaevi” tamamen, boşaltıldı. Daha sonra “Erkek Cezaevi”ne çevrildi. En son cezaevi ile görüşmemizde önümüzdeki aylarda erkek mahkûmların buraya geleceğini söylediler. Şu anda da Erkek Cezaevi olarak çalışıyor, ama doluluk oranı az. Çevresindeki lojman binaları da cezaevi çalışanları ile ailelerinin konaklamaları için kullanılıyor.”
 

“GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN TEKRAR OKULA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ!..”
Sivrice Belediye Başkanı Turgay GÜNDOĞAN, gazetemiz TURAN’a yaptığı özel açıklamayı şu ifâdelerle tamamlamıştı; “Açıkçası cezaevinin ilçemize bir getirisi yok. Sorarsanız; “Zararı var mı?” diye. O da yok. Ama, bana göre ilçenin girişinde bir cezaevinin olması doğru değil. Burası daha önce Azot Fabrikası idi. Ancak, daha sonra fabrika kapatılarak Meslek Yüksek Okulu oldu. Yaklaşık 10 yıl okul olarak hizmet verdi. Sonrasında buradaki okullarımız Fırat Üniversitesi kampüsüne katıldı. Ve okulların yeri cezaevi oldu. Fabrika iken okula döndü ve okul iken cezaevine döndü. Bunun doğru bir karar olmadığını düşünüyorum. Gönlümüzden geçen burasının tekrar okula dönüştürülmesi. Bunun turizm beldesi olan ilçemize katkıları olacağına inanıyorum.”
 

ELAZIĞ’DA TACİZ İDDİASIYLA BİR ÖĞRETMEN TUTUKLANDI ELAZIĞ’DA TACİZ İDDİASIYLA BİR ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

ENİS YAVUZ YILDIRIM TEKRAR GÖREVE GELDİ VE BEKLENEN OLDU! 
Sivrice Cezaevi’nde yaşanan gelişmelerin ardından 13 Ağustos 2022 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne yeniden atanan Elazığlı hemşehrimiz Enis Yavuz YILDIRIM, yapımını sağladığı Sivrice’deki Ceza İnfaz Kurumunun yeniden kadın hükümlülere yönelik hizmet vermesini isteyince; Açık Cezaevi tekrar Kadın Açık Cezaevi’ne dönüştürüldü.

Editör: Haber Merkezi