Elazığ Valisi Erkaya YIRIK’ın da Macera Park’ın durumundan rahatsız olduğunu söyleyen Belediye Başkanı GÜNDOĞAN devirden umutlu…

“SİBERGÖZ-37” OPERASYONU: 156 GÖZALTI! “SİBERGÖZ-37” OPERASYONU: 156 GÖZALTI!

Büyük beklentilerle hizmete açılan Elazığ Sivrice Hazar Baba “Macera Parkı ve Zıpline Parkuru” Tesisleri’nin hizmete sokuluşunun üzerinden yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen işletilemeyişi ve adeta çürümeye terkedilişini gündeme taşıyan gazeteniz TURAN’ın haberi büyük yankı buldu.
BAŞKAN GÜNDOĞAN, TURAN’A KONUŞTU… 
Herhangi bir işletmeye sâhip olmadığı için vatandaşlar tarafından kullanılamayan ve halka hizmet verilemediğinden dolayı da devlet tarafından yapılan yatırımın boşa gitmesi durumuna dikkât çeken  “MACERA GİBİ YATIRIM!” Başlıklı Manşet Haberimiz üzerine, TURAN’a “özel” bir açıklama yapan Sivrice Belediye Başkanı Turgay GÜNDOĞAN,  Sivrice Belediye Başkanı olarak kendisinin de bu konudan rahatsız olduğunu ifade ederek, bu alanların Sivrice Belediyesi'ne devredilmesi gerektiğini söyledi…
“SİVRİCE, BÖLGEDE ALTERNATİFİ OLMAYAN BİR YER”
Sivrice'nin bölge için önemli bir değer olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen GÜNDOĞAN, buraların değerlendirilmesinin sadece tesisler yapmakla mümkün olmadığını, esas konunun yapılan tesislerin hizmet vermesi açısından sürdürülebilir şekilde faaliyete geçmesi olduğunu ifade etti. GÜNDOĞAN şunları söyledi; “Sivrice, bölge için önemli bir yöredir. Diyarbakır, Elazığ, Bingöl ve hatta Malatya için alternatifi olmayan bir bölgedir. İlçemizi bu açıyla değerlendirmek lazım.  İnsanların nefes alacağı bir bölgedir. Bir yerin turizm açısından değer kazanması, oranın doğal güzelliklerini koruyarak, ama aynı zamanda gelen insanların da ihtiyaçlarına cevap verecek tesisler kurarak mümkün olur.”
“ASIL SORUNUMUZ İŞLETİLEMEMESİ!..”    
Hazar Baba Kayak Merkezi, Macera Park ve Akpınar Mesire Alanı hem doğal güzellikleriyle, hem de yapılan tesislerle önemli yatırımlardır. Zıpline Park ve Mesire alanı çok güzel yerler. Hazar Baba Kayak Merkezi 23 yıldır yapılmış, Zıpline Park 2019’da yapıldı. Hemen altındaki mesire alanı 2016’da yapıldı. Bazı şeyleri sadece yapmakla olmuyor. Oysa bu yatırımlardan verim alabilmek, sürdürülebilirliği ile orantılıdır. Oraya bir kamu bütçesi ayrılıyor, bir harcama yapılarak güzel şeyler yapılıyor. Bunlar yapılıp bitirildikten sonra işletilmesi gerekiyor. Oralardaki asıl sorunumuz işletilememesi. Orayı köylere hizmet götürme birimi işletemez. Oranın öyle bir yapısı yok. Ben işletirim mantığıyla Özel İdare'nin de yapması çok zor. Yıllardır böyle. O nedenle oraların sürdürülebilir şekilde işletilmesinin tek çözümünü Sivrice Belediyesi olarak görüyoruz.”
“İNSANLARIN HİZMET ALAMAMALARI ÇOK ÜZÜCÜ”    
“Her şeyden önce oralar Sivrice Belediyesi'nin sınırları içerisindedir. Mesire alanını idare etmek, yönetmek, sahiplenmek, hizmet vermek, işletmek, bunları belediyeden başka kim yapabilir. Zıpline Parkuru da aynı durumda. Kullanılamadığı için çürümeye yüz tutuyor, tahribata uğruyor. Tahribatlar neticesinde onu tekrar onarmak, bakım yapmak bir sürü masraf ve harcama gerektiriyor. Bunları biz kullanırsak bunlar ilçenin ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayacak neticeler elde edebilirdik. Sivrice'de neyi geliştirebiliriz, turizm sektörünü geliştirebiliriz. Ona paralel olarak da hizmet sektörünü geliştirebiliriz. Onun için de bu gibi tesisleri kullanmak, eksikliklerini gidermek, daha güzelini yaparak hareket etmek gereklidir. Bu hem Hazar Gölü, Hazar Baba Kayak Merkezi, Mesire Alanı Zıpline Parkuru ki buralar doğa harikası alanlardır. Buraya dışarıdan geldiği zaman insanlar, hizmet alamadıklarını görmek çok üzücü. Hem gezmek, hem dinlenmek için gelen insanların hayal kırıklığı yaşamaları üzücüdür. O nedenle bu sorunların çözülmesi gerekiyor.”
“A ŞAHSINA, B ŞAHSINA VEREYİM MANTIĞIYLA KURTARAMAYIZ!” 
“Biz Sivrice Belediyesi olarak daha önce de dediğimiz gibi şimdi de her ortamda çözüm önerimizi  dile getiriyoruz. Gerekli mevzuatı, işlemleri yapın, Sivrice Belediyesi'ne devredin. Sivrice Belediyesi de orayı layıkıyla en güzel şekilde işletsin. Neticede orası Sivrice sınırları içerisinde Sivricelilere ait olan bir yer. Sivricelilerin de faydalanması gerekiyor. Aksi takdirde orayı götürüp kişi ve şahıslara takılmaksızın söylüyorum. A şahsına b şahsına vereyim mantığıyla da kurtaramayız. Burayı mevcut neyse en azından mevcudu kullanıp değerlendirebilme yoluna gitmeliyiz. Ve bunu en iyi değerlendirecek Sivrice Belediyesi’dir. Bu alanların belediyenin tasarrufunda olması gerekir. Bu güzelliklerden insanlarımızı yoksun bırakmak kimsenin hakkı değildir.”
“VALİMİZ DE BU KONUDAN OLDUKÇA RAHATSIZ!” 
“Biz belediye olarak daha önce de, resmî olarak da taleplerde bulunduk, yazışmalarımızı yaptık. Ancak ne yazık ki bize olumlu bir geri dönüş olmadı. Ben bunu belediye başkanı olarak her platformda gündeme getiriyorum. Ne yapmak istediğimizi, neden istediğimizi mutlaka dile getiriyoruz. Artık ifadeyi, konuşma süreçlerini geçtik, net bir sonuç bekliyoruz.
Konuyu Elazığ Valimiz Sayın Erkaya YIRIK ile de görüştüm. Kendisi de bu konudan oldukça rahatsız. İnşallah valimizin de girişimleriyle bu tesislerin belediyemize devredileceğini umuyorum.”

Editör: Haber Merkezi