ELAZIĞ’DA AFAD GÖNÜLLÜLERİNE EĞİTİM ELAZIĞ’DA AFAD GÖNÜLLÜLERİNE EĞİTİM

20 yılı aşkın bir süredir Elazığ'da hizmet veren Sınıf Öğretmeni Mehtap Özce CÖMERTOĞLU, şimdi Fransa'da görevini devam ettiriyor.

Özel Elazığ Final İlkokulu'nda görev yapan kardeşi Sınıf Öğretmeni Serap Özce İNANMAZ'la el ele vererek uluslararası düzeyde "STEM İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA "adlı bir etwinning projesi yürütüyorlar. Özel Elazığ Final İlkokulu Sınıf Öğretmeni Serap Özce İNANMAZ ve Fransa'dan katılımcı ortak Ecole Elementaire Victor Hugo  Okulundan Mehtap Özge CÖMERTOĞLU 
farklı ülkelerden öğrenci ve öğretmenlerin işbirliğini sağlayan,öğrenci merkezli etkinliklerle işleyiş gösteren etwinning projeleri kapsamında STEM İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR DÜNYA adlı projeyi Türkiye'den ve Makedonya'dan katılımcı paydaş okullarla yürütüyorlar.

7C7D2B3F Fe5A 419E A353 1080E260Db3A

DOĞA DOSTU BİR NESLİN OLUŞMASINA KATKI SAĞLANMASI HEDEFLENİYOR

Bu projeyle Doğa dostu bir neslin oluşmasına katkı sağlanması hedeflenirken, İklim değişikliği konusunda duyarlı ve bilgili bireyler yetiştirileceğini kaydeden öğretmen kardeşler, STEM etkinlikleriyle bilime, teknolojiye, matematiğe ve fen bilimlerine olan ilginin artacağını da söyledi.

Db06Ec11 B539 425B Be9A 1A7470C60116

Bu proje ile eleştirel düşünme, doğayı tanıma ve gerçek dünya sorunlarına (iklim değişikliği, toprak kirliliği vb.) karşı farkındalık, işbirliği, iletişim ve yaratıcılık becerileri geliştirilecek.
etwinning STEM İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA adlı etwinning projeleri sayesinde araştıran, sorgulayan, çözüm üretebilen, işbirliği içinde ortak ürünler inşa eden bireyler yetiştirildiğinin önemini vurgulandı.

Db93Cd74 B7Bf 4Dfa 8089 06D4Cee85241

Editör: İzzet TUMAY