Elazığ STK Platformu Dönem sözcüsü Zafer Aksuoğlu düzenledikleri toplantının amacına değinerek, Elazığ’da tarımı önemsediklerini söyledi. 

Aksuoğlu, “Buradaki toplantımızın amacı daha önce üzerinde çalışmış olduğumuz tarım deklarasyonunu güncelleyip başkanlarımdan bu noktada desteklerini almaktı. Bizlere çok kıymetli bilgiler ve destekler sundular. Biz tarımı çok önemsiyoruz. Dünyada da bir sorun olma haline gelmeye başladı. Tedarik zincirleri bozulmaya başlandı” dedi.

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Kadir Septioğlu da, Elazığ'ın önemli bir tarım bölgesi olduğunu vurgulayarak, “Geçmişte sanayi ön plana çıkmıştı. Tarım geri planda tutulurdu. Şehir ve kent ön plandaydı, köy geri planda kalırdı. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini ölçerken ne kadar sanayileşmiş ne kadar kentte yaşayan nüfusu var diye de bakarlar. Artık bu tam tersine döndü. Tarım daha öne geçti köylerde yaşamak daha sağlıklı ve doğal olduğu için köy artık fakirlerin değil zenginlerin oldu” dedi.

VEKİL KELEŞ'TEN YENİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA VEKİL KELEŞ'TEN YENİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Elazığ Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Vedat Demirbağ ise,- tarım ve hayvancılık bu şehrin en önemli üretim sektörlerinden biridir” ifadelerini kullandı. Demirbağ, “Tarım ve hayvancılık bu şehrin en önemli üretim sektörlerinden bir tanedir. Canlı ve dinamik bir sektör. Dinazmini kaybetmeyen bir yapı. Farklı sektörlerdeki gibi durum değil. Belli dönemlerde çok iyi şartlarda yükseliyor. Sahip çıkılmadığında unutulan bir sektör” dedi.

Editör: Haber Merkezi