Elazığ’ın Yemişlik Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlar, temel altyapı hizmetleri ve sosyal imkânların yetersizliğinin yanı sıra çevre düzenlemesinde yaşanan sorunlarla da karşı karşıya bulunuyorlar... Konutların etrafında gerçekleştirilen çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmaları tamamlandıktan sonra ağaçların sulanmadığı, çimlerin biçilmediği adeta ekilen tüm ağaç ve çiçeklerin kuruduğu yemişlik bölgesinde vatandaşlar yetkililerden destek istedi…

MURAT TOPRAK; “40 TANE AĞAÇ KURUDU, ŞU ANDA ÇİMLER DE KURUYOR!”
Konuya ilişkin Gazeteniz TURAN’dan destek talebinde bulunan Yemişlik 1. Etap sakinlerinden Murat TOPRAK şöyle konuştu; “Yemişlik birinci etapta oturuyorum. Bu bölgeye sadece bakan geldiğinde yol ve çevre düzeni bakımı yapılıyor. Yaklaşık olarak 40 tane ağaç kurudu. Şu anda çimler ve diğer ağaçlar da kuruyor. Bazı bölgelerde çimler diz boyuna gelmiş. Yolların çoğu bozuk.”

“ÇİMLERİ BİÇMENİZ İÇİN TEKRAR BAKAN MI GELSİN?”
“Çimleri biçmek, ağaçları sulamak için bu bölgeye bakanın gelmesi gerekiyor. Bakan gelmez ise çim biçme ve ağaç sulama yok! Buraya ekilen ağaçlar, çimler kurudu. Burada kamu israfı var. Devletin malına zarar var. Bu iş böyle olmaz. Sulama ve biçim yapılmayacaksa bize söylesinler biz bakalım. Bazı yollarda çok büyük çukurlar var. Çevre düzenleme konusunda sorunlar var. Bu sorunların çözülmesi için Sayın Valimiz’den yardım bekliyoruz.” Diye konuştu.

ÖLÜMLERİN NEDENİ SİYANÜR MÜ? ÖLÜMLERİN NEDENİ SİYANÜR MÜ?

03-FOTO-3- YEMİŞLİK

02-FOTO-2- MURAT TOPRAK

Editör: Haber Merkezi