Hayvancılıktaki kriz, süt ve süt ürünleri üretimini azaltmaya, fiyatları yükseltmeye devam ediyor…
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ’NE ZAM KAÇINILMAZ HÂLE GELDİ!..
Evlerimizin olmazsa olmazı, uzmanların da sık sık küçük çocukların sağlıklı gelişimi için önerdiği süt ve süt ürünlerinde yeni artışlar devam ediyor. Geçen yıl bir litre sütün fiyatının 10 lirayı geçmesine alışamayan vatandaşlar, geçen son bir yılda sütte litre fiyatlarının markalara göre değişkenlik göstermesiyle birlikte ortalama fiyatların anormâl artışlar sonucu yükselmesiyle şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Bu artışın azalan üretim ve artan maliyetlerden kaynaklandığı belirtilirken, çiğ süt fiyatlarının belirlenmesiyle süt ve süt ürünlerinde yeni zamların kaçınılmaz olduğu ifâde ediliyor…
SON 10 GÜNDE %20 ARTIŞ VE SÜTE ÇİFTE ZAM TARİFESİ!
Böylece Türkiye'de bir litre normal sütün fiyatı bir haftada %20 artarak %31,6 oldu.  Bazı markaların yağsız sütlerinin litresi 18,95 Türk Lirası’ndan 24,95 Türk Lirası’na çıkarılınca, tam yağlı sütlerin litresi 27,70 Türk Lirası’na yükseldi. Market sütünün litre fiyatı da son fiyat artışları ve toplumun büyük tepkisi nedeniyle 20 Türk Lirası’nı baz alıyor. 3 ayda yaklaşık 12 Türk Lirasına, ardından 15 Türk Lirasına yükselen market sütün ortalama fiyatı bir haftada %19 artarak 18.5 Türk Lirası oldu.
BU AY YOĞURT %10 PEYNİR İSE  %13 ZAMLANDI…

PROF. DR. AÇIK, ‘KADIN KURUCULAR 100’ LİSTESİNDE 9. SIRAYA YÜKSELDİ PROF. DR. AÇIK, ‘KADIN KURUCULAR 100’ LİSTESİNDE 9. SIRAYA YÜKSELDİ

Süt ürünleri grubunun tamamında benzer fiyatlar görülüyor.

Peynirin gramajı 100 Türk Lirası’nı geçince yoğurt fiyatları da çeşidine göre değişmekle birlikte 70 Türk Lirası’nı aştı; Fiyatlar 42-72 Türk Lirası arasında değişkenlik gösteriyor.

Türk-İş Ocak 2023 açlık ve yoksulluk sınırı verileri, süt ve süt ürünleri miktarının Ocak ayında da artmaya devam ettiğini bildirdi. Ocak ayında yoğurdun %10, peynirin ise %13 arttığına işaret eden Türk-İş, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yoğurtta markalar bin gramlık paketlerin yerlerine 900 ve 800 gramlık paketleri raflara koymaya başlamışlardı. Artık 750 gramlıklar da yaygınlaşmaya başlamış oldu.”

Editör: Haber Merkezi