TARİHTEN BİR YAPRAK

21Aralık 1966 Tarihli gazetemiz ile Tarihten Bir Yaprak Köşemize devam ediyoruz.

“Şeker Fabrikasının Nakledileceği Saha Üzerindeki Çalışmalar Bitti” ”Şeker Şirketi Şehrin İnkişafı Bakımından Fabrikanın Teknik Okul Civarında Kurulmasına Taraftar”manşet haberi, ana sayfamızın baş kısmını tamamıyla kaplıyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre; Şeker Fabrikasının taşınması ile ilgili birkaç yer alternatifi belirlenmiş, bunlar arasında şehrin inkişafı (gelişmesi) yönünden, Teknik Okul çevresinde olması dile getirilmiş. İstimlâk edilecek sahalar içinde alternatif olarak; Perçenç, Kesrik ve Sürsürü bulunurken; istimlâk bedelleri içerisinde en uygun fiyatı Perçençliler vermiş. Haberimizde yazdığına göre kesin sonuçları birkaç gün içerisinde netleşecek olan yer tespitinde üç kişilik bir heyet çalışma yapıyormuş.

***

“Ölçü ve Tartı Aletlerini Damgalattırmayanlar Cezalandırılacak” haberi ana sayfamızda yer bulan bir diğer haberimiz. Haberin içeriğinde konu ile alakalı olarak vatandaşlarımıza bilgiler verilmekte ve bu konunun hassasiyeti belirtilmektedir.

Belirli aralıklarla yapılması gereken, Ölçü ve Tartı Aletlerinin ölçümleme işlemi, gerçekten görünürde basit gibi dursa da aslında çok önemli bir konu. Terazisi hatalı bir esnafın ise durumu çok daha vahimdir. Eksik veyahut fazla tartıyorsa ve bunun farkında değil ise zarar eden kendisi ya da müşterisidir. Her hâlükârda birileri zarar ediyor! Farkında olma durumu ise daha vahim olmakla beraber sonuçlarının ahirete intikal edeceğini unutmamak lazımdır…

***

“Birçok Sokaklar Çamur Deryası İçinde”, ”Belediyenin Durumları Feci Olan Sokaklara Kum Dökmesi Bekleniyor” haberi, ana sayfamızın orta kısmında gözümüze çarpıyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre günlerdir devam eden yağışlar sonucunda şehrimizdeki birçok mahallenin ara yolları çamur deryasına dönmüş durumda. Bu konu ile alakalı olarak imkânlar nispetinde diğer devlet kurumlarından da yardım alarak bu çamurlu sokaklara kum dökülmesi talepleri dile getiriliyor.

Günümüz şartları ve imkânları göz önüne alındığında ise daha şanslı olduğumuzu düşünüyorum.

***

“Kar Yağışları ve Mevsim Dolayısıyla” ”İlimiz Trafik Bürosu Şoför ve Vasıta Sahiplerinin Dikkatini Çekti” haberi ise bir diğer ilk sayfa haberimiz.

Haber içeriğinde mevsim şartlarından ötürü, araç kullanıcılarının tedbirli davranmaları, araçlarında takoz, zincir ve çekme halatı bulundurmaları hatırlatılıyor.

Tedbirli olmanın birçok olumsuz durumu önlemede ne kadar etkili olduğu hepimizin ortak düşüncesidir. Bu manada tekrar tüm sürücülerimize de bir hatırlatma yapmakta fayda görüyorum.

***

Resimli olan haberimizde ise ‘’Almanya’da Noel Hazırlığı yapan çocuklarla’’ ilgili bilgilere yer veriliyor.

***

“Valilik Fitre ve Zekâtların T.H.K. Verilmesini İstedi ” haberimiz ise ana sayfamızın alt tarafında kendisine yer buluyor.

***

 

“Gümüşhane İlinde Köy Yolları Çalışmaları” haberi ana sayfamızdaki bir diğer haberimiz.

***

“Şaka Yüzünden Arkadaşını Dövdü” haberimiz ise asayiş olayları ile ilgili bilgiler veriyor.

***

Başyazımızda ise “Alamanya Alamanya” başlığı ile toplumsal bir gerçeğe parmak basarak, o yıllarda yaşanan

Hadiseleri aktarıp; fikirlerini bize ulaştıran Rahmetli Amcam Kemal TURAN’ın yazısı yer alıyor. 

Selam ve saygılarımla.