TARIM BAKANI KİRİŞÇİ’NİN ELAZIĞ TEMASLARI!

Bir dizi gezi ve temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a gelen Prof. Dr. Vahit KİRİŞÇİ, ilk olarak Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Kapanış Programına katıldı. Daha sonra Bakan KİRİŞÇİ, Elazığ Valisi Dr. Ömer TORAMAN’ı makamında ziyaret etti. Bakan KİRİŞÇİ’ye, Elazığ Valiliği’nin ziyaretinde AKP Elazığ Milletvekili Metin BULUT, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin BALIK, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü DEMİRBAĞ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI, AKP Elazığ İl Başkanı Şerafettin YILDIRIM ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti. Vali TORAMAN ile sohbet ederek, Elazığ’da yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler alan Bakan KİRİŞÇİ daha sonra Valilik Şeref Defterini imzaladı. Valilik’teki buluşmanın ardından Tarım ve Orman Bakanı Vahit KİRİŞÇİ, Elazığ’daki tarım sektörü temsilcileriyle bir araya geldi…

07- TARIM BAKANI KİRİŞÇİ’NİN ELAZIĞ TEMASLARI! (1)-1

VAHİT KİRİŞÇİ: ‘’SULAMA PROJELERİNİ TAMAMLAYACAĞIZ!’’

Tarım ve Orman Bakanı Vahit KİRİŞÇİ, Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde tarım sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Tarım sektör temsilcileri ile yaptığı toplantıyla da Elazığlı üreticilere sulama projeleri başta olmak üzere, tarım ve hayvansal çalışmalarla ilgili birçok konuda müjde verdi.

07- TARIM BAKANI KİRİŞÇİ’NİN ELAZIĞ TEMASLARI! (3)

“ŞEKER PANCARINDAKİ SÖZLEŞMELİ ÜRETİM UYGULAMASININ BÜTÜN ÜRÜNLERE YAYACAĞIZ”

Konuşmalarına çiftçilere müjdeler vererek başlayan Tarım ve Orman Bakanı Vahit KİRİŞÇİ,

Şekerpancarında uygulanan sözleşmeli üretim uygulamasını tüm ürünlerde uygulayacaklarını açıkladı. KİRİŞÇİ, “Sizin iyi bildiğiniz şeker pancarındaki sözleşmeli üretim uygulamasının bütün ürünlere yayacağız ve burada tarafların hukukunu daha fazla gözeten bir içerikte bu mevzuat düzenlemesini meclisimize sunacağız. Dolayısıyla bir sözleşmeli üretim modeli. Hayvancılık Elazığ için çok önemli. Besi alanında et süt grubu, hayvansal üretimle bir regülasyon grubu oranın bir merkez bankasıdır. Et süt kurumu mutlak suretle sözleşmeli besiciliğe öncülük etmeli. Gerek alım gerek fiyat garantisi vermeli gerekirse de fiyatları aylık olarak güncellemeli” ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞ’DA TARIM SİGORTASI ÇOK DÜŞÜK”

Hükümet olarak İlklere imza attıklarını belirten Bakan KİRİŞÇİ, Elazığ’da Tarım Sigortasının çok düşük olduğunu ifade ederek şöyle sürdürdü; “Atatürk’ün bile hayatta iken hayalini kurduğu bir tarım sigortacılığını 2005 yılında yasasını çıkardık 2006 yılında da artık uygulamaya koyduk. 1 hazirandan 2006’dan itibaren tam 16 yılı aşkın bir süredir tarsib uygulamadadır. Elazığ’da bu oran çok düşük şimdiden istirhamım buna ilgi göstermeniz çünkü biz bu 16 yıl boyunca 13 milyar lira neredeyse her yıl 700 milyon lira tutarında bir sigorta prim desteği verdik. Bu destek yabana atılacak bir destek değil. Aracımızı nasıl zorunlu trafik sigortası yaptırıyorsak bizim de üreticiler olarak sigortaya ehemmiyet vermemiz gerekir.”

“ELAZIĞ’DA KENDİ EVİMDE GİBİ HİSSEDİYORUM”

Elazığ’da olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Bakan Vahit KİRİŞÇİ; “Elazığ’da kendi evimde gibi hissettiğimi açıkça ifade etmek isterim. Çünkü Elâzığ’ın mert ve yiğit insanlarıyla birlikte olmak bizlere çok büyük bir güç ve destek veriyor. Geldiğimiz andan itibaren şahsıma ve heyetime gösterilen ilgiden ötürü başta valimiz milletvekillerimiz ve belediye başkanımız olmak üzere kıymetli il protokolüne şükranlarımı sunuyorum. Hamdolsun ülke olarak son 20 yılda pek çok alanda o kadar çok önemli işlere imza attık ki bu attığımız imzalar sayesinde bugün bu şehrin veya bu ülkenin de şu ihtiyacı var denilebilecek çok az sayıda iş kaldı. Bu işler de artık tabiri yerindeyse makyaj düzeyinde, rutin düzeyinde denilebilecek işler oldu. Düşünün bu ülkenin 2002’de sadece 26 tane havalimanı var ve bu 26 havalimanını kullananlar belli, sınıf olarak belli, refah düzeyi olarak belli, sosyal statü olarak belliydi. Ama bugün 57’ye çıktı inşallah 61 olduğunda da Türkiye’nin inşaatlarında tamamlanmasıyla havayolu taşımacılığı artık halkın yolu haline geldi. İlk uçuğa ne zaman bindiğini artık yeni nesile sormuyoruz çünkü ya annesinin karnındayken veya doğduktan sonra mutlaka uçağa binmiş oluyor. Karayollarımız önümüzdeki aracı sollamak için boynumuz adeta sol tarafa yatmış kalırdı her seferinde de yüreğimiz ağzımızda araç sollardı. Şimdi hamdolsun duble yollar, oto yollar bunlarda oldu. Köprüler akla hayale gelmeyecek viyadükler bunlar sayesinde uzak yakın edildi. Okullarımız eğitimle ilgili gerçekten yapılan ilave derslikler atanan öğretmenler masalarımıza konulan ücretsiz ders kitapları şimdi bir de bunlara yardımcı ders kitapları eklendi. Havalimanlarını, yolları, okulları söyledik" dedi.

YARDIMLAR SÜRECEK! YARDIMLAR SÜRECEK!

“DÜNYANIN GIPTA ETTİĞİ CUMHURBAŞKANIMIZ BİZİ BU NOKTAYA GETİRDİ”

Tarım ve Orman Bakanı Vakit KİRİŞÇİ açıklamalarını şöyle sonlandırdı; “Savunma sanayi bir ülkenin gücünü gösteren en önemli alanlardan birisiydi. 2002’de yerlilik ve millilik oranı yüzde 20 iken şimdi yüzde 80’leri aştı. Artık bir iki kalem kaldı o kalemlerinde çalışmaları devam ediyor buna savaş uçaklarımızda dahil. Tabi bunlara başka alanlardaki faaliyetlere eklenebilir ama tarıma da geleceğim. Bizim esas konumuz tarım, gıda, orman. Bunlar yapılırken sanmayalım ki kendiliğinden spontane bir şekilde oldu veya olması gerekiyordu da oldu. Hayır, eğer bunu söylersek bu çok büyük bir haksızlık olur. Kime haksızlık olur Sayın Cumhurbaşkanımıza haksızlık olur, onunla beraber yol yürüyen çalışan insanlarımıza haksızlık olur bu devletin bürokrasisine haksızlık olur, bu ülkenin üreten insanlarına haksızlık olur dolayısıyla hak sahibine de hakkını teslim etmemiz lazım. Genellikle Türkiye gündemi belirlenen bir ülkeydi ama şu anda Türkiye gündem belirleyen bir ülke oldu. 2 hafta önce tarım bakanları zirvesi için OİSD toplantısı için Paris’teydim o zamanda 31 Ekim’deki tahıl koridoruyla ilgili süreç Rusya tarafından askıya alınmıştı ama bir gün sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşmesiyle süreç kaldığı yerden devam etti. Bu kendiliğinden mi oldu hayır. Tutarlı, dengeli, hakkı hak bilip onun gereğini yapan yanlış bir şey olduğunda da yanlış diyebilme cesaretini gösteren ve bu tutarlığıyla dünyanın gıpta ettiği bir cumhurbaşkanımız ve beraber çalıştığı ekibi ve bu ülkenin sahip olduğu dinamizm çok şükür bizim bu noktaya getirdi” dedi.

Editör: Haber Merkezi