temmuz-ayinda-elazigda-yagis-gorulmedi_8e5d5

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Temmuz 2022 Alansal Yağış Değerlendirmesi verilerine göre, 1991-2020 dönemini kapsayan uzun yıllar temmuz ayı yağış ortalaması metrekareye 15,6 kilogram olarak hesaplandı.

Geçen yıl temmuzda metrekareye 19 kilogram yağış düştü. Bu sene aynı dönemdeki yağış miktarı ise 8,5 kilogram oldu.

Türkiye genelinde temmuz yağışları, ortalamanın ve geçen yılki yağışların altında gerçekleşti. Yağışlarda normaline göre yüzde 46, geçen yıl temmuz ayına göre yüzde 55 azalış gözlendi.

Yağışlar tüm bölgelerde normallerine göre azalma gösterdi.

İl genelinde en fazla yağış metrekareye 74,8 kilogramla Ordu'da, en az yağış metrekareye 0,1 kilogram ile Hatay'da kaydedildi.

KARAGÖL: BİRÇOK İNSANIN HAYATINA DOKUNDUK KARAGÖL: BİRÇOK İNSANIN HAYATINA DOKUNDUK

ELAZIĞ’DA YAĞIŞ GÖRÜLMEDİ

Temmuz ayında Doğu Karadeniz sahil kesiminde 10 günün üzerinde yağış görülürken, İzmir, Muğla ve Şanlıurfa'nın batı kesimleri ile Mardin, Elazığ, Şırnak, Batman, Gaziantep çevrelerinde ise hiç yağış görülmedi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde de temmuz yağışı 2,8 kilogram, uzun yıllar ortalaması 15,4 kilogram ve geçen yıl temmuz yağışı 17,1 kilogram olarak hesaplandı. Yağışlar normaline göre yüzde 82, geçen yılın temmuz ayına göre yüzde 84 azaldı.

Editör: Haber Merkezi