İzzet TUMAY - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Adayı Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, ‘’ Türk futbolunun rekabet gücünü ve marka değerini artırmak için hep birlikte çalışacağız. Türk futbolunu hep birlikte yöneteceğiz’’ dedi.

‘’Benim adaylığımın arkasında yatan en önemli motivasyon, Türk futbolunun tüm sorunlarını çözmek, futbolseverlere daha iyi bir futbol deneyimi sunmak ve Türk futbolu markasını dünyaya tanıtmak için çalışmaktır’’ diyen Prof.Dr. Sabahattin Devecioğlu, Haziran ayında yapılacak olan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına talipli olduğunu belirterek, şunları söyledi: ‘’Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100. yaşını kutlayacak olan Türk Futboluna, yeni bir Misyon ve Vizyon kazandırmak için yola çıkıyoruz. Tüm futbolseverleri, Türk futbolunu daha iyi bir seviyeye taşımak için bu yolculukta benimle birlikte olmaya davet ediyorum. Türk futbolunun rekabet gücünü ve marka değerini artırmak için hep birlikte çalışacağız. Türk futbolunu hep birlikte yöneteceğiz. Uzun yıllardır Türk futbolu için çalışıyorum. Türk futbolu, Türkiye'nin en önemli değerlerinden biridir. Ancak, son yıllarda Türk futbolunun yaşadığı problemler hepimizi üzmektedir. Yıllarca, Dünya ve Avrupa futbolu ile ilgili araştırmalar ve projelerde yer almak ile birlikte, çeşitli futbol kulüplerinde, federasyonlarda ve liglerde çalışmalar yaparak deneyim kazandım. Bu deneyimlerim sayesinde, Türk futbolunun zorluklarını anladım ve bunları aşmak için nasıl bir yol izleyebileceğimizi biliyorum.

TÜRK FUTBOLUNUN DAHA İLERİ SEVİYELERE TAŞINMASI, BİZİM EN BÜYÜK ARZUMUZDUR

Bu nedenle, Türkiye Futbol Federasyonu 22-23 Haziran 2023 ayında yapılacak olan Genel Kurulunda,  TFF Başkanlığına aday olmak için çalışmaya karar verdim.  Türk futbolunu dünya futbol sahnesinde saygın bir konuma getirmek, ulusal ve uluslararası alanlarda başarılı olmak, Türk futbolunun tarihsel ve etik değerlerini korumak ve geliştirmek hepimizin görevidir.  Türk futbol kültürüne katkıda bulunarak, Türk futbolunu dünya futbol sahnesinde en üst seviyeye çıkarmak, Türk futbolunun yönetim, organizasyon, antrenman teknikleri, teknolojik yenilikler ve futbol pazarlama stratejilerinde uluslararası standartlara uygun bir şekilde ilerlemesi ve gelişmesi hedeflerimiz olmalıdır. Türk futbolunun uluslararası platformlarda tanınır ve saygın bir marka haline gelmesi, taraftarların futbol deneyimini iyileştiren yenilikçi ve keyifli etkinliklerin düzenlenmesi ve Türk futbolunun geleceğine yön veren genç yeteneklerin keşfi ve geliştirilmesi elzemdir. Futbolun güçlü bir toplumsal bağ olduğu bilinciyle, Türkiye'nin futbol kültürünün geleceği için daha fazla yatırım yapılması gerekmektedir. TFF, tüm sporcuları, kulüpleri, teknik adamları, hakemleri, taraftarları, medya mensuplarını ve futbolseverleri eşit bir şekilde dinleyerek ve adaletli bir şekilde kararlar alarak, Türk futbolunun gelişimine katkıda bulunabilir.  Benim adaylığımın arkasında yatan en önemli motivasyon, Türk futbolunun tüm sorunlarını çözmek, futbolseverlere daha iyi bir futbol deneyimi sunmak ve Türk futbolu markasını dünyaya tanıtmak için çalışmaktır. Türk futbolu için bir vizyonum var ve bu vizyonu gerçekleştirmek için sizlerin desteğine ihtiyacım var. Birlikte hareket ederek, Türk futbolunu daha iyi bir seviyeye getirebiliriz. Türk futbolunda şeffaflık ve adaleti sağlanmak, kulüplerimizin ve futbolseverlerin beklentilerini karşılamak, futbolun gelişmesine katkıda bulunmak, gençlerimizi ve çocuklarımızı, kadınlarımızı, engelli vatandaşlarımızı spora teşvik etmek ve futbolun her alanında başarılı olmak için çalışacağıma söz veriyorum. Bu görevi üstlenmek için gerekli akademik ve pratik deneyim ve bilgiye sahip olduğuma inanıyorum. Türkiye’de futbolun gelişmesi için desteğinizi alarak, futbolun geleceğini birlikte şekillendirmek için Türk futbolunu seven herkesin bana destek vermesini ve Türk futbolunun daha ileriye gitmesine katkı sağlamanızı bekliyorum. Futbolun gelişimi için yapılacak çalışmaların, sadece bir kişinin ya da yönetimin değil, tüm futbolseverlerin, tepe yönetimlerin, taban birliklerinin ve futbolun paydaşlarının bir araya gelmesiyle, şeffaf ve objektif kriterlere dayalı olarak gerçekleşebileceğine inanıyorum. Kamuoyuna Saygılarımla.’’

DEVECİOĞLU ÖZGEÇMİŞ

Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu;  19 Mayıs 1968’de Elazığ’da doğdu. İlk, Orta, Lise eğitimini bu ilde tamamladı. Futbola 1983 Lise yıllarında Elazığ Merkez Endüstri Meslek Lisesi Futbol Takımında ve “Elazığ Sürsürü Spor Genç Takımında” başladı, 1986 yılında Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Bölümüne girdi.1990 yılında Futbol İhtisas Dalından mezun oldu. Aynı yıl B Lisans Futbol Antrenörlüğü Belgesi aldı. 1991 yılında Öğretmen Yeterlilik Sınavını kazanarak, Muş İli Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Muş Lisesin de Beden Eğitim Öğretmeni olarak göreve başladı. Mecburi hizmetini tamamlayarak,1993 yılında Elazığ İmam Hatip Lisesine tayin oldu.  1994 yılında Fırat Üniversitesi, Sağlık Bilimler Enstitüsü, Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı Programında, Yüksek Lisans öğrenimine başladı, 1995 yılında aynı üniversitenin,   Fen Edebiyat Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1996 yılında Prof. Dr. Eyüp İspir danışmanlığında, “Fırat Havzasındaki Spor Teşkilatlarının Sporun Yaygınlaştırılmasına Katkıları” Uzmanlık Tezi ile mezun oldu. 1997 yılında Yedek Subay olarak askere alındı, 1998 yılında terhis oldu. 1998 yılında, Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı Doktora Programına yerleştirildi ve aynı üniversitenin, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Spor Yöneticiliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı,  2002 yılında Prof. Dr. Güner Ekenci danışmanlığında “Spor Yönetiminde Özerkliğin Ekonomik Boyutu (TFF Örneği)”  isimli Doktora Tezi ile mezun olarak, Fırat Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna Öğretim Üyesi olarak atandı.  2002-2008 Yılları arasında, Fırat Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda Müdür Yardımcılığı, Spor Yöneticiliği Bölümünde Kurucu Başkanlık görevinde bulundu. 2011 Yılında Amerika Birleşik Devletleri, Dowling Colleg’ de Spor Yöneticilik Bölümünde “Misafir Öğretim Üyesi” olarak bulundu. Polonya ve Romanya Üniversitelerinde ziyaretçi öğretim üyesi olarak ERASMUS programlarına katıldı. 2012 yılında ICSS ve Paris Pantheon-Sorbonne Universitesi tarafından düzenlen “Uluslararası Sporda Güvenlik” toplantısına katıldı, 2010-2020 yılları arasında, Amerika, Rusya, İngiltere, Hindistan ve Çin’de “Spor Ekonomisi” Kongrelerine, Almanya’da “Futbol Bienali”ne katıldı. 2014 yılında Doçent olarak Fırat Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Spor Yöneticiliği Bölümüne Öğretim Üyesi olarak atandı. 2014-2015 yılında Amerika Birleşik Devletleri Baltimore’de, Maryland Üniversitesi, Ekonomi Bölümünde (UMBC), "Spor Ekonomisi" alanında Doktora Sonrası Programı çerçevesinde “Sporun Türkiye'de ve Amerika'da Ekonomiye Katkısı” Projesini tamamladı. 2017 yılında İspanya’da “Sporda Değerler Eğitimi” adlı Erasmus  Plus Projesine katıldı, 2019 yılında Profesör oldu.  Fırat Üniversitesi, Senato Üyeliği, Kalite Kurulu, Teşvik Kurulu ve Etik Kurullarında yer aldı.

Çeşitli zamanlarda,  Ulusal Futbol ve Bilim Kongresi,  Sport Business Chain,  Dünya Sağlık, Spor Turizmi Kongresi, ‪Milli Spor Politikası Çalıştayı, İstanbul Barosu “Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu Paneli”, Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu, Türkiye Spor Zirvesi, 17. Avrupa Konseyi Spordan Sorumlu Bakanlar Konferansı,  WL Convention 2023, etkinliklerine katıldı.

2008-2009 Sezonunda Elazığspor Kulübünde Yöneticilik ve çeşitli dönemlerde Divan Başkanlığı,  2019 Elazığspor Kayyım Başkanlığı görevlerinde bulundu, 1995-2010 yılları arasında, Fırat Üniversitesi, Gençlik ve Spor Kulübünde Yöneticilik ve Futbol Şube Sorumluluğu yaptı. Üniversite Mahallesi Gençlik Spor Kulübü Kurucu Başkanlığı ve Yöneticiliğini yaptı, TÜFAD Elazığ Şübesi Üyeliği, Boks Federasyonu, Judo Federasyonu, Oryantiring Federasyonu,  Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu kurullarında yer aldı.

Elazığ Ekonomi Kurultayı ve 2014 Elazığ Kalkınma Kurultayında Spor Sektörü Komisyon Üyeliği yaptı, Kalkınma Bakanlığı, 10.  Kalkınma Planı Spor Özel İhtisas Komisyonunda yer aldı, GSGM Spor Ekonomisi Çalışma Grubu, Futbol Ekonomisi Çalışma Stratejik Araştırma Merkezi (FESAM) çalışmalarına katıldı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik ve Spor Şurası, UNESCO, Beden Eğitimi ve Spor Komitesi Üyeliklerinde bulundu, Merkezi Amerika'da bulunan, The Light Millennium Derneği Gençlik ve Spor Komisyonu Kurucusu ve Üyeliği ile Derneğin 2015 Birleşmiş Milletler temsilciliğini yürüttü, 2017 ve 2023 de  Elazığ Kent Konseyi,  Spor Çalışma Grubu Üyeliğine seçildi. KLA Spor Yönetimi ve Medya Kuruluşuna, Fırat Üniversitesi TV Spor Programı Danışmanlığı yaptı, Kampüste Spor, Elazığ Devler Ligi, Barış ve Spor,  New York Sokak Futbolu, Türkiye Futbol Yıldızlarını Arıyor, Uluslararası Hazar Spor Şenlikleri,  Barış Topu Projesi, Anadolu Bilişim Buluşmaları adında Sosyal Sorumluluk Projelerinde yer aldı,  10. Uluslararası Beden Eğitimi Spor ve Fiziksel Terapi Kongresi Sekreterliği, Uluslararası Spor ve Sağlık Kongresi Kurucu Başkanlığını yaptı.

TFF 3. LİG 2. GRUP'TA DÜĞÜM BU HAFTA ÇÖZÜLEBİLİR TFF 3. LİG 2. GRUP'TA DÜĞÜM BU HAFTA ÇÖZÜLEBİLİR

2018 ve 2020 yıllarında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı, “Spor Eğitimi ve Bilim Kurulu Üyeliği’ ne atandı. 2023’de “Üniversiteler Spor Federasyonu Eğitim Kuruluna” seçildi. Uluslararası Spor Ekonomistleri Birliği Üyeliği, Uluslararası Catchball Federasyonu Profesyonel Komite ve Türkiye temsilciliği,  New European Media Initiative (NEM) Üyeliği, Asgardia Bağımsız Uzay Araştırma Merkezi (AIRC) Üyeliği, Anadolu Bilişim Buluşmaları Başkan Vekilliği, Avrupa Sporda İnovasyon Platformu (EPSI)  Türkiye Temsilciliği  görevlerini yürütmektedir.

Türk Spor Yöneticileri Platformu ve Ekospor portallarını kurdu, Futbolekonomi, İndigo Dergisi, Ekonomi Dünya Dergisi,  Akademik Akıl,  Elazığ Haber, Elazığsonsöz, köşe yazarlığı yapmakta, Turkish Life Magazine Dergisinin Spor Editörlüğünü yürütmektedir.

Spor Yönetimi ve Spor Ekonomisi alanında; Futbolda Özerkliğin Ekonomisi, Elazığspor Elazığ Halkınındır, Spor Teknolojileri, Postmodern Futbol, 100. Yılında Türk Futbolu kitap editörlüğü ve yazarlıkları ile  Top ile Oynanan Oyunlar, Eğitsel Oyunlar, Futbol Yönetimi, Spor Yönetiminde İnovasyon, Sporda Yeni Yaklaşımlar: Sporun Ekonomisinde Yeni Yaklaşımlar, Sosyal Medya İletişimi; Sosyal Medya ve Spor, Futbolun Ekonomi Politiği; Küresel Ekonomik Krizin Futboldaki Görünümü, Futbol Düşüncesi, “Ekonomik Bir Değer Olarak Futbol,  Futbolu Seviyorsan Acı Çekmeyi Öğrenmelisin : Yeni Futbol Ekonomisi: Küreselleşme ve Spor “Küresel Spor Ekonomisi kitap bölüm yazarlıkları ile Ulusal ve Uluslararası Bilimsel Dergi ve Kongrelerde, Makale Ve Bildirileri ile  tamamlanmış ve devam eden FÜBAP ve TÜBİTAK  Projeleri bulunmaktadır.

Halen, Fırat Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Spor Yöneticiliği Bölümü ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında Öğretim Üyeliği yapmakta olup, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora Programlarında; Spor Yönetimi, Spor Ekonomisi, Spor Kulüpleri Yönetimi, Uluslararası Spor Yönetimi, Spor Sponsorluğu, Sporda Kariyer Yönetimi ve Girişimcilik derslerini yürütmektedir.

Editör: Haber Merkezi