Elazığ’ın Abdullahpaşa Mahallesi’nde inşa edilen deprem konutlarının çevre ve yol düzenlemelerinde büyük sorunlar yaşanmaya devam ediyor.
Binlerce vatandaşın yaşadığı TOKİ Konutları’nda görülen ince işçilik ve bina aksamlarındaki sorunların yanı sıra, son günlerde TOKİ yerleşkesinde sık sık yol çökmeleri meydana geliyor.
Vatandaşlar, yaşanan bu soruna ve doğurabileceği tehlikelere dikkat çekerken, yapımı henüz birinci yılını doldurmayan yeni yolların çöktüğünü sonra da çöken bölümün asfalt dökülerek kapatıldığını, böylece yepyeni yol satıhlarının yamalı bohçaya döndüğünü ifâde ederek ilgisizlikten şikâyetçi oluyorlar…

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR: “FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NİN BAŞARISI BİZLERI MUTLU EDİYOR” KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR: “FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NİN BAŞARISI BİZLERI MUTLU EDİYOR”

YOLLAR TEHLİKE OLUŞTURMAYA BAŞLADI!
24 Ocak depreminden sonra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Elazığ’ın Abdullahpaşa Mahallesi’nde binlerce konut inşa etti. Konutlar, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen kura çekilişinin ardından hak sahiplerine teslim edilirken, bölgede yaşanan ancak giderilemeyen çevre sorunları ile çeşitli aksaklık ve eksiklikler de acil çözüm bekliyor…

Abdullahpaşa’da yapımı tamamlanan TOKİ Bölgesi’nde yollar bilinmeyen bir nedenle çöküyor. Bölgede daha önce de defalarca yol çökmesi yaşanmış, vatandaşların ihbar ve şikâyetleri üzerine çöken yollar onarılmıştı. Kazalara davetiye çıkaran yol çökmeleri vatandaşlar için de büyük tehlike oluşturuyor…

MAHALLE SAKİNLERİ ŞİKÂYETÇİ, BU KAÇINCI ÇÖKME?..

Abdullahpaşa’daki TOKİ Bölgesi’nde hemen her sokakta bir yol çökmesini görmek mümkün. Bu konuda son olarak halkın yoğun şikâyetlerine yol açan Nurullah Camii üst sokağındaki yolda geniş çaplı bir çökme yaşandı. İlgili firma elemanları şikâyetler üzerine bölgeye gelerek yolun çöken bölümünü güvenlik şeridiyle kapatırlarken, çökme yaşanan yeri yenilemek amacıyla çalışma başlatıldı.

Bazı mahalle sakinleri her geçen gün bir sorunla karşılaştıklarını belirterek, yol çökmesinin bu kadar fazla olmasına bir anlam veremediklerini, araçlar ve vatandaşlar için büyük tehlike oluşturan bu soruna kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğini ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi