Elazığ’da meydana gelen depremin ardından TOKİ tarafından Kesrik Mahallesinde yapılan 166 konut hak sahiplerine teslim edildi.  

Konutların kurası Elazığ İl Özel İdaresi toplantı salonunda noter huzurunda çekildi. Kura çekimine Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman da katıldı.  

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ İFTAR YEMEĞİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ İFTAR YEMEĞİ

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, “Konutlarımızın tesliminde bugün nihayete geldik. Vatandaşlarımıza konutlarını teslim etme noktasına geldik. Bugün Kızılay kentsel dönüşüm alanında tamamlanan 166 tanesinin hak sahiplerine konutlarını teslim edeceğiz. Bunlar gerekli evraklarını tamamlayan vatandaşlarımız. Böylece Elazığ’da hem kentsel dönüşüm hem rezerv alanında 2020 depreminden kaynaklı bütün konutlarımızın teslimi yapmış oluyoruz. Yaklaşık 17 bin konutumuzu teslim etmiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.  

Elazığ Valisi Dr. Toraman: “İl genelinde bu sayı yaklaşık 21 bin 500’e ulaşıyor. Hali hazırda 2 bin 900 civarında konutumuzun inşaatı devam ediyor. Bunlar ilçe merkezleri ve köylerdeki vatandaşlar. Bunlar da peyderpey bitiyor ve teslime diyoruz. 2020 depremine müteakiben yapılan bu konutlar ve yıkılan konutlar nedeniyle 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde ciddi bir hasar almadan atlattık çok şükür. Yapı stokunu tamamlayan illerin önünde Elazığ’ın geldiğini düşünüyorum. Bu gayrette başından belli bize liderlik eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, AFAD Başkanlığına ve TOKİ Başkanlığımıza teşekkür ediyoruz. 2020 deprem sürecini başarılı bir şekilde vatandaşımızın can ve mal güvenliğini en üste çıkaracak şekilde devam ediyoruz. Çok şükür Toplu Konut İdaresi’nin inşa ettiği bu yapılar 6 Şubat depreminden başarıyla çıktılar, herhangi bir hasar almadan bu depremden vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlayarak çıkmış oldular” şeklinde konuştu.  Vali Toraman, “İlimizde toplamda bin 887 konutun inşaatı devam ediyor. Bunlar devam ederken yeni etapların ihaleleri de önümüzdeki günlerde peyderpey yapılacak. Kısa sürede 2023 depreminden hak sahibi olan vatandaşlarımızın konutlarını yapmaya devam ediyoruz. 2023 depreminden sonra ilimizde çok yıkım meydana gelmedi ama ağır hasarlı binalarımız var. Bu binaların da yıkımını başlatıyoruz. Çünkü artık hasra tespit sonuçları kesinleşti. Ağır hasarlı binaları yıkabilmemiz için hasar tespitlerinin bakanlık tarafından onaylanması gerekiyordu. Artık Pazartesi’nden itibaren ydıkım işlemini başlatıyoruz. Vatandaşlarımızdan bu konuda iş birliği talep ediyoruz. Yıkım sürecinin kazasız belasız tamamlanması için” dedi. 

Editör: Haber Merkezi