Türkiye’nin en önemli basın kuruluşlarından biri olan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), 59. Kuruluş Yıl Dönümü’nü kutluyor.

11 ŞUBE, 81 İL’DE TEMSİLCİLİK

Kısa adı TSYD olan Türkiye Spor Yazarları Derneği, 14 Nisan 1963 Tarihi’nde İstanbul’da kuruldu.

Bakanlar Kurulu kararıyla adının önüne Türkiye ibaresini alan TSYD, spor muhabiri, yazarı, foto muhabiri, televizyoncusu, internet yazarları, kameramanları ile zamanla güçlü bir meslek kuruluşu oldu.Türkiye çapında 1700 üyesi, 11 şubesi ve 81 il temsilciliği bulunan Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin İstanbul Levent başta olmak üzere çeşitli illerde tesisleri de bulunuyor.

ELAZIĞLI ANTRENÖR TEKOĞLU, 1. LİG’DE ELAZIĞLI ANTRENÖR TEKOĞLU, 1. LİG’DE

AKREDİTASYON VE BASIN TRİBÜNÜ KONTROLÜ
Türkiye Spor Yazarları Derneği ayrıca ülkemizdeki spor müsabakalarında akreditasyonu da yapan kuruluş.Gazetecilerin spor müsabakalarını izlemesiyle ilgili her türlü organizasyon ve girişimi yapan TSYD, Stadyumlardaki basın tribünlerinin kontrolünü yükümlülüğünde bulunduruyor.

Türkiye Spor Yazarları Derneği aynı zamanda AİPS (Uluslararası Spor Basını Birliği)’nin Türkiye’deki temsilcisi konumunda.

ELAZIĞ OFİSİ HİZMETE GİRDİ…

Kısa adı TSYD olan Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin 59. Kuruluş YılDönümünü Kutlayan Türkiye Spor Yazarları Derneği Elazığ Temsilcisi Coşkun KAMAÇ, TSYD Elazığ Ofisi’nin Amatör Evi binasında hizmet vermeye başladığını bildirdi.

Editör: Haber Merkezi