TURAN GÜNDEMDE TUTTU, TESİSİN ÖDENEĞİ ONAYLANDI 

ELAZIĞ’DA HER YAĞIŞ SONRASI AYNI MANZARA! ELAZIĞ’DA HER YAĞIŞ SONRASI AYNI MANZARA!

Gazeteniz TURAN’ın defalarca dile getirdiği Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Tesisin tadilatı için ödenek talebinin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandığı bildirildi. 

369470759_18087596512369482_6448375925666067269_n

Elazığ Valiliği İl Özel İdaresi tarafından 2014 Yılı’nda yapımı 2 aşamada tamamlanan Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi bugüne kadar amacına uygun olarak arıtma işlevini gerçekleştiremeden, gerek fizikî, gerekse teknik ve elektronik aksamıyla çürümeye terk edilmiş durumda. Gazeteniz TURAN’ın defalarca dile getirdiği Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Tesisin tadilatı için ödenek talebinin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı.

01-foto-1-22-1
2014 Yılı’nda yapımı tamamlandıktan sonra terfî istasyonlarından Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi’ne su ve  atıksu basılamamış, gerekçe olarak da terfî istasyonlarının çalışıyor olmasına, Arıtma Tesisi’nin de yeni olmasına rağmen, tesise atıksu taşıyacak olan bağlantı borularının çürük ve yetersiz olduğu açıklanmıştı. Aradan geçen zaman sonunda Sivrice’de başlatılan altyapı ve kanalizasyon yenileme çalışmalarının sonunda Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi’nin tam kapasite çalışacağı bildirilmişti. 

TESİS İFLAS ETMİŞ DURUMDA!..

Tesiste bekleyen ve aslî görevi bekçilik olmadığı halde mahâlde bulunmak suretiyle tesise sahip çıkan bir çalışan dışında, teknik eleman ya da bir başka yetkilinin olmadığı Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi’nde havuzlar, devri dâim olmadığı ve çalışma yapılmadığı için otlarla kaplanmış durumda. Elektronik denetleme ve gözlem sistemi iflas ettiğinden çalışamaz vaziyette. GES işlev görmez hâlde. Kuşların yuva yaptığı vedoğal olarak pislikleriyle kaplanan alet ve araçlar, kullanılmayan çöp konteynerleri de millî servetin nasıl heba edildiğinin çok bariz bir göstergesi…

Editör: Haber Merkezi