Elazığ’ın en eski gazetesi, ülkemizde yayınlanan yerel gazeteler içinde en eski beş gazeteden biri olan TURAN, 96. yayın yılına girmek üzeredir. 1 Mayıs 1930 tarihinde merhum İhsan Turan’ın yayınlamaya başladığı TURAN gazetesi, 96 yıllık yayın süresi içinde bugüne kadar Elazığ’ın ve Elazığlıların sorunlarını gündeme taşıyıp bunların çözüm bulması için çaba gösterdi. Son yıllarda Ülkenin sorunlarını da gündeme getirmektedir.
Basılı gazetelerin bayilerden heyecanla alındığı günler çok geride kaldı. Tüm işyerlerinde, kahvehanelerde görülen gazeteler, evlere giren hatta abone olunan gazeteler, bugün artık TURAN gazetesi gibi işyerlerine ücretsiz dağıtılan yerlerde görülmektedir.
Dijitalleşmenin gelişmesi ve yasal çalışma düzenindeki değişimler ile yazılı basın çok zor duruma düşmüş ve internet gazeteciliğine sevk edilmiştir.
Dijital dünyanın kendine has bir dünyası olduğu için, internet gazeteciliğinin de ayakta durması ve kitlelere iletişim sağlaması gerekmektedir. İlan verecek kurumlar günlük takiplerde belirli sayı ve kriterleri baz almaktadırlar. Bu kriterler ile reklam verilmektedir.
Yerel medya bir şehrin gözü ve hafızasıdır. Zaman her şeyi değiştirdiği ve yıprattığı için, bunun tamir ve korunmasını ancak yerle basın ve yayın yoluyla güncelde takip edebilirsiniz.
TURAN gazetesi gibi ilkeli objektif habercilik yapan bir yayın kuruluşunun daha iyi hizmet verebilmesi için, özel kişi ve şirketlerden reklam alarak desteklenmesi önemli olacaktır.
TURAN gazetesinin online internet yayının https://www.turangazetesi.net/ çok dinamik ve dolu dolu olduğu görülmektedir. Sayfanın bilhassa gençler tarafından mutlaka okunması ve paylaşılması ile toplumsal faydanın artacağını belirtebilirim.
TURAN gazetesi ilin sorunlarına çözüm getirmenin çabası içinde olup, bünyesinde çalışan çok değerli gazetecileri de ülkemize kazandırmanın gururunu yaşamıştır. Bu gazeteciler arasında Ahmet KABAKLI, Cemil MERİÇ, Servet KABAKLI gibi isimleri sayabiliriz.
TURAN gazetesinin 96. yılını kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.