Turan Gazetesi’nin 19 Mart 2024 Tarihli nüshasında gündeme getirdiği, “FUTBOLUN BEŞİĞİ'NDE 7 YIL UZATMALI AÇIK SAHA ÇİLESİ” başlıklı haberin ardından yetkililer harekete geçti ve Elazığ’ın Maden İlçesi’nde 7 yıldır verilen sözlere rağmen tamamlanmayan açık sahanın çalışmaları yeniden başladı…

7 YILLIK ÇİLENİN SONA ERMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI…

Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanlığı'nın 479947 - 747 sayılı yazısı ile ''Maden İlçesi'nde sentetik yüzeyli futbol sahası, portatif tribün 2'li soyunma odası ve aydınlatma yapılabilmesi için 1 Milyon 650 Bin TL + KDV'' ödenek çıkmıştı. Aynı tarihte, yani 21 Aralık 2017'de de Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder AÇIKKAPI, Maden’e yapılacak sahaya ödenek çıktığına dair sosyal medyada bir paylaşımda bulunmuş ve kamuoyuna müjde vermişti. Ancak bir türlü başlamayan saha yapımı sonrası ödeneğin geri gönderilmesi üzerine Madenliler sosyal medyada tepkilerini sürekli dile getirerek, Maden'e saha yapımının ne zaman gerçekleşeceğini sorup durmuşlardı. Bu arada 31 Mart 2021 Tarihi'nde İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci CİNİSLİ, konuyu TBMM'ye taşıyarak ödeneği çıkarılan sahanın neden yapılmadığına dâir bir de önerge vermiş ve bu haber Elazığ'da Yerel Medya'da yer almıştı.

TURAN GAZETESİ GÜNDEME GETİRİP, ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU!…
Gazeteniz Turan, 19 Mart 2024 Tarihli nüshasında 7 yıllık çileyi şöyle duyurmuştu; “Maden İlçesi'nde uzun yıllardır devam eden açık saha bekleyişi ne yazık ki halen güncelliğini korurken, TURAN Gazetesi Spor Servisi olarak gündeme aldığımız bu sorun ile ilgili Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinin ve siyâsilerin verdikleri sözü tutmalarını temenni ediyoruz.” 

22E5Efd2 5Ad4 4B26 8626 D6F34D4B00B3

AÇIKKAPI SUSKUNLUĞUNU GEÇTE OLSA BOZDU!

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ’NE ‘ELEMENT ARAŞTIRMA’ LABORATUVARI MUNZUR ÜNİVERSİTESİ’NE ‘ELEMENT ARAŞTIRMA’ LABORATUVARI

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda Maden'de sportif organizasyonlar ve amatör müsabakaların oynanacağı futbol sahasının yapımına geçte olsa başlandığını duyurdu. Açıkkapı'nın sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda futbol sahasının yapımına ilişkin fotoğraflar yer alırken ayrıca şu ifadeler yer alıyor: “26. Dönemde Programa alınmasında, bütçesinin sağlanmasında büyük emeklerimizin olduğu #MadenİlçeFutbolSahamız tamamlanacak inşaAllah. İlimiz merkez ve İlçelerimizin tesisleşmesi konusunda her daim yanımızda olan ve desteklerini gördüğümüz dönemin Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk beye, hemşehrimiz Aykut Uç kardeşime de çok teşekkür ediyorum. İlçemizin sportif organizasyonlarını ve amatör müsabakalarını oynayacağı İlçe futbol sahamız ilçemize hayırlı olsun." Dedi. 

Editör: İzzet TUMAY