Gazeteniz TURAN’ın 12 Eylül 2023 tarihli nüshasında gündeme getirdiği ‘’MURATÇIK KÖYÜ VAHŞİ SULAMADAN DOLAYI TEHLİKE ALTINDA!’’ başlıklı haberin yankıları devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel EROL ‘’Kuzova Sulama Projesi’’ ile ilgili verdiği soru önergesinde vahşi sulamayı da sordu…

Ekran görüntüsü 2023-11-11 174658

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, Elazığ’ın yıllardır çözülemeyen sorunlarından biri olan Kuzova Sulama Projesiyle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi verirken, soru önergesinde 7 ve 8. maddelerde; Kuzova Sulama Projesi’nin 1. Etabında yer alan Pirinçci, Muratcık, Fatmalı, Dallıca, Koruk ve Dambüyük köylerinde fazla debili (vahşi) sulamadan ötürü sorunların yaşandığı yerel basında yer almıştır. Bakanlığınıza bu konuda gelen şikâyet/şikayetler var mıdır?
Bölge de vahşi sulamadan ötürü meydana gelen maddi hasar ne kadardır? Bakanlığınızın bu zararların giderilmesi ile ilgili bir çalışması var mıdır?’ sorularına yer verildi.

ÖZEL ÖNERGE

MUHTAR ESKİCİ’DEN VAHŞİ SULAMA TEPKİSİ

DÜĞÜN MASRAFLARI ‘BEL’ BÜKÜYOR! DÜĞÜN MASRAFLARI ‘BEL’ BÜKÜYOR!

Gazeteniz TURAN’a konuşan Muhtar Sami ESKİCİ, Muratçık’ta Kuzova Sulama Projesi’nin meydana getirdiği aksaklıklardan ötürü bağ, bahçe ve arım arazilerinin su altında kaldığını, köy evlerinin ise yıkılma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek; ‘’Bilindiği üzere köyümüz Kuzova Sulama Projesi’nin terfi istasyonunun hemen yanı başında yani birinci etabında yer alıyor. Köyümüz şu anda Kuzova Sulama Sistemi’nde meydan gelen aksiliklerden dolayı arazilerimiz, evlerimiz ve bahçelerimizden su çıkıyor. Bu sulardan dolayı maalesef özellikle evlerimiz büyük tehlike altında. Köy olarak vatandaşlarımızın evleri su altığı için herhangi bir deprem olması halinde ciddi bir yıkım yaşanması kaçınılmaz. Köylüler olarak hepimiz ciddi bir tehlike altındayız ve TURAN Gazetesi aracılığıyla yetkililere sesleniyorum.’’ Demişti.
Köyün büyük bölümünde yerden su çıktığını, kaynak suyu gibi yerden çıkan suların ekili, biçili arazi ve bahçeleri tehdit eder hale geldiğini belirten Muhtar Sami ESKİCİ, başta Elazığ Valiliği olmak üzere Devlet Su İşleri ve ilgili kurumlardan bu soruna çözüm bulmaları için çağrıda bulunmuştu. Yaşanan bu sıkıntıya duyarsız kalmayan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL konuyla ilgili hazırladığı soru önergesini TBMM’ye sundu.

Editör: İzzet TUMAY